Od jakiegoś czasu za każdym razem, gdy wchodzę w tryb budowania, w lewym górnym rogu gdzie są informacje o parceli podświetla mi się co chwilę ikonka domku jakby była tam nowa zawartość, a nic tam nie ma i strasznie to irytuje.
Weszłam teraz ponownie do gry i przyznam, że nie mam teraz tej migoczącej ikonki. Może pojawia się ona, gdy do gry dodają nowe kategorie parceli? Sprawdziłaś inne kategorie działek pod panelem mieszkania? Przejrzyj też wszystkie zakładki w panelu Opcji gry. Przyznam, że większości z nich nie używam, więc je odhaczyłam. Odhacz też wszystkie nowe obiekty w zakładkach "kategorie pokoi" oraz "Obiekty według funkcji", a także w trybie konstrukcyjnym >schody, baseny i fontanny, bo widzę, że masz zaznaczone na żółto. Może gdzieś tam tkwi problem.
Nie mam dodatku dochodowe hobby ale mam dodatek do wynajęcia. Mam opcję obrysu ścian właśnie przez ten dodatek, no i samouczek mam wyłączony. Kiedy wchodzę w konfigurację mieszkania przestaje migać ale jak już z niej wychodzę to niestety dalej miga. Wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale jak zaczęłam zwracać na to uwagę to nie mogę tego znieść >_<
Znalazłam przyczynę Twojego problemu. Gdybyś zrobiła zdjęcie całego ekranu trybu budowania (wraz z ikonami po prawej, górnej stronie), to od razu byłoby widać, gdzie tkwi problem. Dlatego tak ważne jest, żeby robić zdjęcia z komputera a nie telefonem komórkowym, gdyż obcina on ważne części dolnego i górnego ekranu gry.
A teraz w trybie budowy, na działce, wejdź w Opcje gry >Samouczek i Porady, i w Samouczku wyłącz wszystkie opcje, a wtedy zniknie podświetlenie ikony parceli.
Edit: Zauważam, że po wejściu do gry i na parcelę w trybie budowy, u mnie też miga ta ikona, choć buduję dużo to nigdy nie zwracałam na to uwagi. Myślę, że to "miganie" pojawiło się wraz z aktualizacją poprzedzającą wprowadzenie do gry dodatku "Dochodowe Hobby" - dodała ona do parceli możliwość podziału mieszkania. Nie pamiętam jednak, czy gracze, którzy nie posiadają tego dodatku, również maja tę możliwość. Dlatego sprawdź proszę, czy masz w grze możliwość obrysu ścian mieszkania:
Tak, czy inaczej, nie przejmuj się tym miganiem, to nie jest błąd gry, ani jakiś brakujący element.
Totalnie nie o to chodzi gram w Simsy długo i wiem co czym jest. Chodzi o samą ikonkę domku z ,i' w środku w lewym górnym rogu. Co chwilę się podświetla i o to mi chodzi
Prosiłam, żebyś zrobiła zdjęcie z komputera, nie z telefonu, tak, żeby było widać całą grę.. Na tym zdjęciu niewiele widać. Tak, czy inaczej to co pokazujesz to wyzwania parceli -doszły jakiś czas temu, gdy bodajże został wydany dodatek Eko - może trochę wcześniej. Nie musisz tego ustawiać, tak jak nie musisz ustawiać cech parceli. Jeżeli jednak zdecydujesz się dodać jakieś wezwanie to na tej działce pojawią się zjawiska dotyczące tego wyzwania. Na przykład po zatwierdzeniu opcji "Niszczycielski skok", w domu często będą "gościć" złodzieje, będziesz więc okradana z różnych przedmiotów i nic na to nie poradzisz . Nie jest to więc żaden błąd gry. 🙂
Usuwałam wszystkie mody i było tak samo. Gdy wchodzę w kategorię parceli, jej cechy i wyzwania dalej się podświetla, nie mam nowych cech parceli itp. Grałam na starym laptopie i tak miałam. Mam teraz nowy, zainstalowałam Simsy i dzieje się tak dalej. Czy to doszło w aktualizacji i jest to standardowe?
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,304 PostsLatest Activity: 5 hours ago