Forum Discussion

juzka768's avatar
3 years ago
Solved

Ukończenie liceum i starzenie

Mam wyłączone starzenie się wszystkich simów, również tych, którymi nie gram. Czy przy tej włączonej opcji moja nastoletnia simka może ukończyć liceum?
  • kreatora's avatar
    3 years ago

@juzka768

Jesli ma bardzo dobre stopnie odpowiadajace😛oziomom  -   logika oraz charyzma 6 , a umiejętności literackie , umiejetnosci fizyczne, programowanie, malowanie, a jak masz dodatek " Przygoda w dzungli to i archeologia minimum maja 4 poziom (to są przedmioty wykladane w liceum.  im wyzszy poziom wiedzy tym lepiej), to dostaniesz pytanie - info, po sprawdzianie, ze jeśli chcesz simka moze ukończyć szkole w trybie nadzwyczajnym.. Jak sie zgodzisz, to zniknie obowiazek chodzenia do szkoly a po paru dniach dostaniesz dyplom ukończenia szkoły pocztą - wyląduje w wyposażeniu rodziny, a nie w wyposażeniu sima.. Nie wiem jak sie maja do tego umiejetnosci kulinarne, ogrodnictwo  i majsterkowanie - w liceum nie ma zajec z tych tematow ale podejrzewam ze tez trzeba jakąś wiedze w tych tematach mieć. Prawdopodobnie zalozono, ze taką wiedze sim musi miec na początek  
    Ba nawet dostaniesz zaproszenie na uroczystość rozdania dyplomów (zabawne ze z reguly później -- jak juz dyplom masz)
    Czy dostaje sie taką opcje jeśli simka ma niskie stopnie tego nie wiem - moi simowie zawsze maja najmniej piątki.

Edyt

Gdybyś miała mod MCC to ma on opcje zezwolenia na "niechodzenie" do szkoly, ale dyplomu nie dostaniesz. Mod blokuje po prostu niektore elementy rozgrywki z dodatku Licealne lata.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,147 PostsLatest Activity: 8 hours ago