Forum Discussion

1249975's avatar
6 months ago
Solved

uruchamianie sims 4 - błąd "nie można onalezc określonego pliku"

Witam, od paru dni mam problem z The Sims 4. Gra nie chce się włączyć ani przez Steam, ani przez app EA Sports. Wyskakuje błąd, że nie można znaleźć takiego pliku. Czy macie ostatnio podobne problemy? Czy to wina tylko mojego komputera? Proszę o pomoc bo nie chcę wszystkiego znowu pobierać od nowa.

7 Replies

• Też tak mam i nie wiem co z tym robić.. Reinstalowałam grę i kurde dalej błąd nie wiem co jest grane.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 months ago

Hej @andstan123 

Odpowiedziałem Ci również w tym wątku. 

Nie mniej zakładam, że masz za sobą kilka wykonanych kroków. 

Może, dla lepszej przejrzystości załóż nowy wątek gdzie opiszesz napotkany przez Ciebie problem i wykonane przez Ciebie kroki. 

• Zenabo1938's avatar
    Zenabo1938
    5 months ago

Cześć  też  miałem  problem...niestety  musiałem  zainstalować  nowy  windows11  ponieważ  na  windows  7  cały  czas  pokazywał  się  błąd  związany  z  konfiguracją ...porady  żadne  nie pomogły!!!Niestety  jest  pewien  problem  po  zainstalowaniu  w  windows11  znikły  wszystkie  zapisane  foldery  z  rodzinami  i  osiągnięciamyi  jakby  nikt  nie  grał  w  sims4.....wkurzające.....Pozdrawiam  Zenabo1938

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 months ago

@Zenabo1938 

Instalowanie Windowsa wiąże się z  formatem komputera. Wtedy wszystko co masz w komputerze ma prawo z niego zniknąć, gdyż nowy Windows automatycznie oczyszcza komputer ze wszystkich plików, które znajdowały się w poprzedniej jego wersji.  Aplikacja EA nie zapisuje stanów gier serii The Sims, więc niestety grę trzeba zacząć od nowa.

Jedyną radą na zabezpieczenie zapisów gry jest skopiowanie jej na pendrive, wypalenie na płytce, lub przesłanie do własnej chmury, ewentualnie przekopiowanie na zewnętrzny dysk, a po zainstalowaniu nowego Windows skopiowanie/zamiana z zapisem stanu nowej gry.

Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,021 PostsLatest Activity: 4 hours ago