usunęły mi się wszystkie foldery prócz saves
zainstalowałam Simsy 4 na nowy komputer i kiedy próbowałam je włączyć ciągle miałam "przygotowywanie gry". w zawartości folderu "the Sims 4" nie mam nic oprócz folderu "saves" a wiem że powinno być ich o wiele więcej. próbowałam od nowa instalować grę ale nic to nie zmieniło. co mam zrobić???
Hej @dvrosol
Po zainstalowaniu gry na nowym komputerze, pierwszy rozruch gry musi odbywać się bez dodatkowej zawartości, jaką są zapisy gry ze starego komputera. A jeżeli się nie mylę, dodałaś ręcznie tę zawartość do katalogu Dokumenty zanim po raz pierwszy włączyłaś grę.
Dopiero pierwszy rozruch gry poprawnie kończy jej konfigurację (instalację gry) i powoduje, że w katalogu Dokumenty automatycznie utworzy się folder Electronic Arts/The Sims 4.
Po wybraniu w CAS jakiegoś Sima, trzeba go zakwaterować w jakimś domu i zapisać grę według opcji "zapis jako".
Wtedy można wyjść z gry, a następnie w Katalogu Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 4 > dopiero wtedy można nowo powstały folder saves zamienić z folderem ze starej gry.
Przy okazji proszę, na przyszłość nie dubluj tematów: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/quot-preparing-game-quot-over-and-over-again/td-p/14359176