Forum Discussion

blankax03's avatar
5 years ago
Solved

Usunięte mody wciąż są w grze

Ogólnie mam pewien problem i nie wiem jak go naprawić. Jakiś czas nie grałam w simsy więc jak wczoraj je włączyłam to musiałam zaaktualizować grę. Po aktualizacji z każdej parceli znikły mi wszystkie...
  • kreatora's avatar
    kreatora
    5 years ago

@blankax03 

Fakt, te foldery oczywiscie masz tam ale to nie zmienia twojej sytuacji wiec na razie zrób co nastepuje : 

Cały folder The Sims 4 w ktorym mialas foldery Mods i Saves przeneś/wysuń myszką na pulpit komputera 

Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Nastepnie napraw gre na Origin 

Origin/ Moja Biblioteka  gier - prawym myszy na okladke gry - Brakujace dodatki powinnyc ci sie doinstalować ale musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki jakie posiadasz

teraz włacz gre aby utworzyl sie nowy folder gry na miejsce tego ktory usunęlas. Na 100 % ten stary zapis zbugowany zniknie 

Stworz nową gre, zagraj byle jjakim simem  i zobacz czy nadal masz te bledy

Jesli błędy znikly usun z nowo powstalego folderu folder Tray - a na jego miejsce wklej stary folder Tray z pulpitu - to twoja biblioteka ktora raczej nie zawiera zadnych błedów.

Moglabys to zrobić tez z folderm Saves .czyli z twoim starym zapisem ale obawiam sie ze jest tak zbugowany ze nie da sie go naprawić 

Nie dodawaj zadnych modow do nowego pustego folderu mods  o ile nie masz potwierdzenia na stronie tworcy tego modu, ze jest dostosowany do ostatnich aktualizacji 

i dodatkowo przeczytaj ten poradnik 

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p...

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 2 hours ago