Forum Discussion

natinatiL1's avatar
2 years ago
Solved

Wyłączony lub usunięty dostęp do gry the Sims 4 - PC/ EA App

Pomocy, co to jest? Grałam ok. 16 i wszystko było w porządku. Nie wiem, co mam zrobić ☹️

• Na anglojęzycznym forum jest wątek z tym błędem dla sims 4 i sims 3. Moderatorzy prosili tam o wysłanie raportu błędu EA App i wysłanie ID zgłoszenia w tamtym wątku, im więcej osób to zrobi tym szybciej znajda błąd i go naprawią, tak przynajmniej twierdzą. Nie wiem ile to da, ale warto spróbować, bo nas to nic nie kosztuje, a biorąc pod uwagę ile osób zgłasza problem to może sie w końcu za niego zabiorą.

link do wątku na forum

https://answers.ea.com/t5/PC/Game-ownership-disabled-or-deleted/td-p/13527469

37 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    12 months ago

@MalwinX_01 

Jeżeli dodatki do gry zostały zakupione na innym koncie EA niż obecne to nie zobaczysz ich na nowym koncie, gdyż kod gry/dodatku na stałe zostaje przypisany do konta, na którym został on zarejestrowany.

• Dołączam do wątku, bo również mam ten sam problem. Tym razem od wtorku, ale u mnie to już któryś raz z rzędu. Widzę też, że zawsze się to zdarza jak EA wypuszcza nowy dodatek, albo daje coś za darmo, jak w tym przypadku. Wcześniej próbowałam wszystkich możliwości wskazywanych na forum i nie tylko, ostatecznie nic nie pomaga, bo problem jest po stronie aplikacji. Dosyć żałosne jest odsyłanie przez EA do innej platformy, żeby gra się uruchomiła. Trzeba było zostawić Origin, skoro się nie umie w programowanie, bo tam nigdy nic takiego się nie działo. Pozostaje czekać aż EA rozwiąże problem. Nie rozumiem tylko jak można się nie nauczyć na własnych błędach przez tyle czasu....

• Na anglojęzycznym forum jest wątek z tym błędem dla sims 4 i sims 3. Moderatorzy prosili tam o wysłanie raportu błędu EA App i wysłanie ID zgłoszenia w tamtym wątku, im więcej osób to zrobi tym szybciej znajda błąd i go naprawią, tak przynajmniej twierdzą. Nie wiem ile to da, ale warto spróbować, bo nas to nic nie kosztuje, a biorąc pod uwagę ile osób zgłasza problem to może sie w końcu za niego zabiorą.

link do wątku na forum

https://answers.ea.com/t5/PC/Game-ownership-disabled-or-deleted/td-p/13527469

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

Oznaczyłam wpis @Simomaniaczka jako rozwiązanie, by zwiększyć jego widoczność. Sprawa jest wciąż wyjaśniana.

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie w zgłoszeniu tego problemu.

• ktostam1764's avatar
    ktostam1764
    12 months ago

mam wszystkie sprawy zamknięte od 2 dni jednak nadal nie mam tej opcji nigdzie

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 months ago

@ktostam1764 Po wysłaniu zgłoszenia o błędzie sprawa może być automatycznie zamknięta, ale dostarczone w ten sposób informacje służą do przeanalizowania problemu i opracowania rozwiązania dla wszystkich graczy, którzy go doświadczają.

Proszę dodatkowo kliknijcie opcję Ja też (EN: Me too) w pierwszym wpisie #1 w angielskim wątku.

Jeśli pojawią się dodatkowe aktualizacje - damy Wam znać.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    11 months ago

Witam wszystkich,

Zgodnie z informacją zawartą na naszym EN forum, opisany tu problem powinien być już rozwiązany, dzięki poprawce dostępnej dla wszystkich graczy korzystających z aplikacji EA. Jeśli nadal widzicie ten błąd, sprawdźcie, czy korzystacie z  aplikacji EA w wersji 13.166.

Możecie także manualnie pobrać aktualizację uruchamiając program EAUpdater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 

W przypadku, jeśli posiadacie gry np. ze Steam lub Epic warto sprawdzić, czy te profile są wciąż połączone z kontem EA - aby to sprawdzić, zajrzyjcie na stronę Połączeń w ustawieniach konta EA.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 5 hours ago