Forum Discussion

tatiana_zielony's avatar
3 years ago
Solved

Wydarzenia towarzyskie

Witam, 

po ostatniej aktualizacji (niemowlęta), zainicjowane wydarzenia towarzyskie nie kończą się, nawet po upłynięciu czasu. Nie jestem w stanie zakończyć też pracy jako dekoratorka wnętrz, po oporowdzeniu simów po ich domu.  Nie jestem w stanie wymusić też zakończenia "z palca". Zdobywanie szczytu góry Komorebi nie przechodzi dalej po osiągnięciu etapu (nie działa "idź dalej"). Nie mam żadnych modów. 

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @tatiana_zielony

Zanim mozna zgłosić do EA ze taki bug wystepuje po aktualizacji, a nie jest on wynikiem błedu w twoim sejfie potrzebny jest jeszcze jeden test.
    Być moze ten bład zniknie po nim u Ciebie.
    1.Przenies/ Wysuń muszką cały folder The Sims 4 z Dokumentów na pulpit .
    Ścieżka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co się otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Użytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Następnie napraw grę
    EA ap otworz Biblioteka - kliknij trzy kropki na okładce gry- opcja Napraw
    Jesli gre uruchamiasz ze Steamu naprawiasz ją na SteamieZaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."
    3. Włącz grę aby utworzył się nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.4. Zacznij gre byle jakim simem I sprawdź czy nadal masz te blędy.
    4. Jesli błedy znikły wyjdź z gry i usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    6. Włącz grę i sprawdź czy te błędy zniknęły .w starym sejfie.
  • Dziękuję za odpowiedź.

podążyłam za instrukcją, błąd cały czas występuje. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@tatiana_zielony

W międzyczasie ja zdążyłam sprawdzić, że błąd na górze Komerabi występuje już od pewnego czasu i jest zgłoszony. Wejdź w ten link i w pierwszym poście kliknij napis ME TOO. IM więcej osób w to kliknie tym prędzej EA to naprawi.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-SE-Climbing-Excursion-Can-t-move-to-the-next-stage/m-p/12384370

Jesli chodzi o dekoratora wnetrz to tam jest wiele bugów i wiele prób obejścia błedów - czasem udanych . Na przyklad u jedegp gracza  zadzialalo przerwać pracę zajęć sie czymś innym i podróżowac do innego miejsca - wtedy mu nagle wyskoczyło powiadomienie od klientow
    W sumie niewiele osób jest zadowolonych z tego dodatku - za duzo błędów.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/NEEDS-SAVES-DHD-No-Pop-Up-for-going-to-Gig-at-starting-time/m-p/10401776#M185046

Tu tez mozesz kliknać ME TOO oraz opisac swoj problem

• Bardzo Ci dziękuję za Twoje szybkie odpowiedzi. Kliknęłam w podane linki i zaznaczyłam, że też mam z tym problem. Miłość do simsów bywa trudna, zwłaszcza do czwórki 🙂

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

@tatiana_zielony Super, że się udało 🙌

Moim zdaniem ta "Trudna miłość" może być niezwykle wartościowym doświadczeniem, które pomaga nam poznać siebie lepiej, rozwijać empatię i cierpliwość ❤️

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 days ago
7,692 Posts