U mnie zniknęła lista zadań do wykonania za punkty w tym wydarzeniu i znalazłam na Youtube, że jak się usunie plik " accountdataDB.package " z folderu the Sims 4 (wpisałam do wyszukiwarki Windowsa w tym folderze tę nazwę pliku i mi go znalazło, więc nie wiem czy nie jest w którymś podfolderze folderu the Sims 4, czy w folderze głównym), to wtedy po zalogowaniu do gry lista zadań wyświetla się ponownie od miejsca w którym wcześniej skończyłam wykonywać. Mnie i innemu graczowi też to zadziałało. Wcześniej dwa razy używałam funkcji naprawy gry i usuwałam pliki cache oraz te wskazane w jednym z postów w tym temacie. Wydaje mi się, że to nie jest potrzebne, ale nie jestem z EA i piszę jak to się stało u mnie, że znów wydarzenie działa (przynajmniej na razie).
Nie sprawdziłam jeszcze czy nagrody z poprzedniego wydarzenia ograniczonego czasowo mam teraz dostępne.
Ja przeniosłam ten wskazany plik na pulpit na wszelki wypadek, żeby była kopia zapasowa, ale okazało się to niepotrzebne i u mnie można go chyba skasować. Z poprzedniego wydarzenia pamiętam tylko kompaktowy barek do robienia drinków, gdybym szukała tych poprzednich nagród czy nie znikają, bo nie pamiętam co tam było.
Jeszcze nie skończyłam wydarzenia kosiarza i nie mam wszystkich nagród z niego, ale wolę napisać tę informację wcześniej, żeby inni nadrobili chociaż część zadań i mieli chociaż część nagród z tego wydarzenia. Jak to wydarzenie się skończy to się chyba ucieszę, że ten koszmar się skończył. To jest masochizm, a nie przyjemność i promocja lub reklama.