wystrój marzeń bug czy feature?
Pytanie: przy próbie urządzania meblami modułowymi przy ścianie meble częściowo "chowają się" w ścianie.
Wygląda to koszmarnie i absolutnie psuje koncepcje zabudowy ścian.
Czy jest to coś co jest planowane do zmiany czy mam się nie łudzić i po prostu wkurzać na siebie, że wydałam kasę na dodatek którego nie da się używać zgodnie z przeznaczeniem?
Hej @qmkatsh
Niestety niektóre meble lubią "chować się" w ścianie i nic na to nie poradzimy. Nie tylko krawędzie ścian obcinają boki mebli, lecz także górna ich cześć, która łączy się z sufitem. Dotyczy to także wszystkich tapet i nic na to nie poradzisz. Błąd - jeżeli jest to błąd gry - istnieje już od jej początku.
Jeżeli jednak burzy to twoją koncepcję to możesz spróbować przesunąć tę meblościankę za pomocą kodu bb.moveobjects.
Niestety tutaj nie ma twórców gry, więc jeżeli chcesz zgłosić ten problem jako bug gry to załóż nowy temat, lub dopisz się w już istniejącym, podobnym temacie na angielskiej części forum AHQ: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/bd-p/The-Sims-4-Bugs . Tam jednak musisz napisać po angielsku, ale być może ktoś z twórców gry przeczyta o problemie i w jakiejś aktualizacji naprawią go.
PS. Bardzo często używam tych mebli i udaje mi się je całkiem fajnie połączyć tak, żeby meble nie chowały się w ścianę. Nie zawsze jednak udaje się to w przypadku górnych szafek. Zawsze używam kodu bb.moveobjects, jest on pomocny w takich przypadkach.
Pozdrawiam i życzę udanej zabawy. 🥳