Zła liczba dni w grupie wiekowej
Witam,
Teoretycznie patch z 2.08 miał naprawić problemy z wiekiem simów, jednak ja nadal borykam się z problemem długości życia. Zawsze grałam na długim życiu a liczba dni w grupie wiekowej nadal wskazuje na życie normalne. Nawet próba zmiany na krótkie życie nie daje efektu. Wygląda to tak jakby gra była zablokowana na normalnej długości życia. Na nowym save sytuacja jest taka sama. Ktoś też tak miał? Są jakieś opcje naprawienia tego?
Pozdrawiam.
@ada_maslow
Najpierw idż do folderu gry w Dokumenty/Electronic Arts /The Sims4, znajdź tam plik Options i wywal go do kosza
*Sciezka do folderu TS4 w Win10
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
Dodatkowo Jeśli uzywasz modów i CC
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
Przeczytaj tez ten podrecznik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
Po usunieciu pliku Options, ewentualnym sprawdzeniu modów i po uruchomieniu gry wejdż z trybu rozgrywki do opcji gry i ustaw wszysko tam od nowa jak ci pasuje.