6 years ago
z PC na MAC
Witajcie, mam problem ze znalezieniem kodu dostępu do gry The Sims 4. Nie posiadam pudełka do gry ani maila z kodem. Również próbowałam, korzystając z podpowiedzi Origin, znaleźć kod w historii zam...
@CONMEBO
Simsy są jak najbardziej obslugiwane na Macu.
Kod gry do niczego potrzebny ci nie jest . Wszystko co musisz zrobic to zalogowac sie na swoje konto Origin na tym Macu,
Jesli jest to stary model Maca nie wspierany przez Metal bedzie wymagał zainstalowana wersji tradycyjnej gry kazdy inny mac niz te wymieniane ponizej bedzie dobry dla wersji normalnej gry.
Komputery wymagajace wersji Tradycyjnej:
MacBook 2010 models and earlier (White MacBooks)
MacBook Air - 2011 models and earlier
MacBook Pro 2011 models and earlier
Mac mini 2011 models and earlier
iMac 2011 models and earlier
Modele Mac Pro mogą się różnić ze względu na możliwość aktualizacji GPU. Zobacz tę stronę pomocy technicznej Apple, aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje
https://support.apple.com/pl-pl/HT205073
Model High Sierra 10.13 nie obsługuje Metalu i wymaga wersji tradycyjnej. Wynika to z faktu, że karty graficzne Intel / AMD / NVIDIA firmy Apple używane w tych urządzeniach nie obsługują Metalu.
Kazdy inny Mac niz te wymienione na liscie wyzej bedzie obslugiwal wersje normalną.
Czyli logujesz sie na swoje konto Origin na tym Macu i pobierasz gre z biblioteki.
Oczywiscie najpierw musisz na tym Macu zainstalowac Oigin
pobierz go stad
http://origin.com/download
Edit:
Taka uwaga : w zadnym wypadku nie wyrazaj zgody jesli twoj komputer cie zapyta czy chcesz wlaczyc usługe Icloud!
Nie jetem pracownikiem EA
Dziękuję!
The sims 4 działają juz na MAC, ale jest jeden problem - mam zupełnie nową grę (nie ma w niej moich dawnych simów, karier, domów). Istnieje moja biblioteka i moje konto CONMEBO, ale jakby gra była zupełnie od nowa :/ W mojej bibliotece gier istnieją jakby dwie gry The sims 4 - jedna z nich jest jakby zamglona, w nią wejść nie mogę, ponieważ wyskakuje komunikat ,,zakup grę na MAC'', natomiast ta druga jest normalna i w nią da się wejść (tyle, że nie ma tam moich danych z gry na PC, gra jest jakby zupełnie nowa).
Nie kupiłam oczywiście The sims 4 ponownie 🙂
Z góry dziękuję za odpowiedź!!
@CONMEBO
Aby odzyskac swoje stare sejfy i biblioteke musisz wejsc na stary PC i isc do Documentów a potem do folderu The sims4
Scieżka do Dokumentów Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera/ twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
W tym folderze The Sims4 muszisz znaleźć folder Saves i Tray.
Nastepnie nalezy te dwa foldery jakoś przeniesc na Maca.
Mozna w tym celu uzyc pendriva 64 GB w formacie plików FAT32
Trzeba zmienic format pendriva do FAT32 zanim zaczniesz na niego przegrywac te foldery
Jak to zrobić:
https://www.asus.com/pl/support/FAQ/1012303/
Mozna wyslac te foldery w chmurę co jest najprotsze
Po pobraniu ich z nosnika, chmury na Mac potem juz jest prosto. W Macu jest taka sama sciezka do folderu The Sims 4 jak na Windowsie.
Dokumenty > Electronic Arts > The Sims4
Z folderu The Sims 4 usuwasz nowy folder Saves i Tray a na ich miejsce wklejasz foldery Saves i Tray przeniesione z PC
śmieszna sprawa ponieważ posiadam MacOs Hight Sierra 10.13 i jak najbardziej moje simsy w wersji normalnej działają mam dodatek Uniwerek ktory już w takim razie nie powinien działać
@Paulina282899
Widocznie twoj komputer w odroznieniu od wiekszosci komputerów High Sierra 10.13 posiada karte graficzną która wspiera metal 🙂