7 years ago
Zapisy zniknęły
Niedawno w przypływie emocji napisałam post o tym jak mi nie działa kariera detektywa. Origin chyba wyczuł moją frustrację i nie wymyślił lepszego rozwiązania niż usunąć wszystkie moje zapisane gry. ...
Proszę
jaką masz kartę graficzną?
@intywidfal
Wlasnie karta. Bo jesli to Nvidia , to jest taki numer ze po ostatniej aktualizacji sterownikow zaleconej przez GE Experience powinnno sie zrestartowac natychmiast komp o czym szanowna Nvidia nie poinfotmowala uzytkownikow na Experience tylko na stronie producenta. No i skopaly sie ludziom ustawienia. Jesli tego nie zrobilas nalezy pobrac ten sterownik jeszcze raz i po pobraniu i instalacji zrobic restart kompa.
Czy mogłabyś przesłać raport DXDIAG?
Jeżeli nie wiesz, jak to się robi to:
1. Uruchom "Start"
2. W okienku wpisz DXDIAG
3. Odczekaj, aż się załaduje cały pasek na zielono.
4. Kliknij na dole w "Zapisz wszystkie informacje".
Jeżeli możesz to wyłącz OneDrive. Używanie go nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam.
Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz.
Cześć, odnośnie długiego ładowania gry i tp udało mi się to naprawić. Chyba problemem była pamięć RAM, po prostu brakowało jej. Dziękuję ci bardzo za pomoc. Co do OneDriva to nigdy nie używałam go do zapisywania gier i tp, ale za to często korzystam z niego przy pracy w wordzie i innych tego typu programach. Nigdy nie miałam z nim problemu. Czy wyłączenie opcji "przechowywanie w chmurze" w originie zapobiegnie niechcianym przenoszeniom zapisów? Czy OneDrive wyłącza się gdzie indziej?
Moja karta graficzna to Intel(r) hd graphics 620. Widziałam, że tego dnia w którym pisałam posta wyszedł jakiś nowy sterownik. Możliwe, że komputer go zainstalował, ale nie powiedział mi o tym żebym go zresetowała czy coś w tym stylu. A nie robię tego zbyt często, bo to w końcu laptop, najczęściej po prostu przechodzi w stan uśpienia.
Co do głównego wątku to myślę, że sejwów już nie odzyskam, ale tragedii nie ma. Zapisuję teraz kopie sejwów w innym folderze i korzystam z opcji "zapisz jako" w grze. Myślę, że jestem bezpieczna. Dziękuję wam za pomoc, zazwyczaj próbuję szukać rozwiązań które już są w internecie i pisanie tutaj to naprawdę ostateczność, więc doceniam wasz czas. Mam nadzieję, że nie będzie więcej takiej potrzeby 😃