Forum Discussion

rvdolfsson's avatar
rvdolfsson
Seasoned Novice
28 days ago

Zawartość nie została zainstalowana

Mam problem z grą (w sumie, nawet nie wiem, jak to nazwać), bo próbując edytować stworzoną wczoraj rodzinę, żeby rozpocząć nową rozgrywkę, cały czas otrzymuję takie powiadomienie:

ZAWARTOŚĆ NIE ZOSTAŁA ZAINSTALOWANA
Zakupiona lub inna zawartość wykorzystana w tym obiekcie z Galerii nie została zainstalowana. Jeśli ją teraz umieścisz, niezainstalowana zawartość nie będzie widoczna.

Na załączonym zdjęciu nawet próbuję dodać tę samą postać do rodziny, w której ta postać istnieje od wczoraj z dokładnie tą samą zawartością i jakoś ze "starym" simem problemu nie ma, ale jak zaakaceptuje dodanie "nowego" sima, to wszystkie dodatkowe stroje przypisane do niej znikają, jakby nigdy nie były z nią związane.
Nie wiem, czy to jest nowy błąd związany z tym, że niektóre stroje są z "pakietów wytwórców" czy jest to kolejny/podobny błąd zwiazany z galerią, gdzie randomowo dostaje sie inne powiadomienie, tj. "Ten obiekt Galerii został stworzony przy użyciu płatnych, bezpłatnych lub promocyjnych materiałów, których nie posiadasz." (to z zielonymi plumbobami) choć doskonale wiem, że wszystkie je posiadam. 

4 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    27 days ago

rvdolfsson​ 

Moja odpowiedź dotyczyła problemu związanego z brakiem obiektów, a nie samym komunikatem.

Komunikat "Zawartość nie została zainstalowana" pojawia się zawsze, gdy pobierasz jakiś obiekt z Galerii. I dotyczy on także domów/simów, które nie zawierają obiektów z Rynku. 

To przykład mojego domu, który pobrałam z Biblioteki - jak widać na zdjęciu, pojawił się komunikat, chociaż nie zawiera on żadnych obiektów niezależnych twórców z Rynku, także tych bezpłatnych:

Po kliknięciu "Tak", pojawia się drugi komunikat:

Po czym, gdy postawię dom na działce, zawiera on wszystkie obiekty, które uprzednio w nim umieściłam:

Jeżeli obiekty z rynku nie pojawiają się na simie w grze, to może to być jakiś błąd związany z rynkiem, lub zapisy gry mogły się zbugować.

Dlatego, żeby wykluczyć zepsute zapisy gry, podałam wyżej instrukcję, jak sprawdzić grę na nowym, czystym folderze.

• rvdolfsson's avatar
    rvdolfsson
    Seasoned Novice
    27 days ago

nie, nie jest to związane z modami ani cc, bo nic takiego aktualnie nie posiadam ani tym bardziej nie było używane dzien wcześniej do tworzenia konkretnego sima w cas.
    dodawanie sima do rodziny mija sie z celem, bo używając wlasnego sima (nieważne czy z galerii offline czy online) czy tym bardziej sima z galerii, który został stworzony jedynie przy użyciu "oficjalnych" pakietów, to wszystko działa bez zarzutu - nawet jesli jakis sim mial przypisanych kilka outfitów do jednej kategorii;
    sprawdziłem i problem, że zakupiona lub inna zawartość wykorzystana w tym obiekcie z Galerii nie została zainstalowana pojawia się za każdym razem, gdy sim został w jakims stopniu stworzony przy użyciu pakietów wytwórców - w przypadku mojego sima dodatkowe outfity są usunięte zupelnie a w przypadku sima pobranego z galerii niby ładują sie normalnie (przynajmniej tak bylo z jedna ze spódnic) choć trudno mi stwierdzić czy dany sim nie mial przypisanej wiekszej ilosci ubran.
    na zdjęciu we wczesniejszym poście dodaje do rodziny z wczoraj tego samego sima i sim z "wczoraj" wciaz ma wszystkie outfity a ten sam sim z "dzisiaj" nie ma zadnego outitu dodatkowego.

• rvdolfsson​ 

Niestety, jest to błąd Galerii, do tej pory nie naprawiony i dotyczy obiektów z wszystkich pakietów (nie tylko twórców niezależnych). Ale nie przejmowałabym się tym komunikatem, mam to samo, ale gdy stawiam dom lub dodaję rodzinę - z Galerii/Biblioteki - do gry, pokazują się wszystkie obiekty, które umieściłam w domu/na simie. Jeżeli u ciebie obiekty znikają to może występować inny problem, może być on związany z nieaktualnymi modami w grze (jeżeli takie posiadasz), lub zbugowanym zapisem gry. 

Spróbuj tych kroków:

1. Przenieś z gry (Dokumenty>Electronic Arts) na pulpit komputera folder The Sims 4 i włącz grę.
    2. Z CAS pobierz jakiegoś Sima , umieść go w jakimś domu, a następnie wejdź z nim  ponownie do CAS i dodaj do niego sima z Galerii. Jeżeli po pobraniu sima nie znikną z niego ubrania/dodatki to może w starej grze zapisy zostały zbugowane.
    3.  Jeżeli w starej grze masz jakieś mody/CC to przeczytaj poradnik i zastosuj jego wskazówki.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 4 hours ago
7,886 Posts