Zepsuty Czar Natury
Nie wiem, jak i was, ale u mnie najnowszy dodatek jest zepsuty. Powinien umożliwiać grę wróżkami, a u mnie nie da się nimi grać. Po stworzeniu wróżki w casie i wejściu nią do gry, ta okazuje się zwykłym simem – brak panelu wróżki, brak interakcji wróżek, brak możliwości przemiany we wróżkę – nawet mimo posiadania pyłu. Po wejściu rzekomą wróżką do casa, ta okazuje się zwykłym simem – po zmianie rasy na wróżkę i powrocie do gry nadal jest simem.
Ponadto Simowie nie mogą korzystać z przedmiotów w swoich domach – stają się dla nich funkcjonalne dopiero, gdy umieszczę je na parceli, ale poza domem. Wróżki z gry także przestają być wróżkami, gdy staną się moją aktywną rodziną. Gdy nie są aktywną rodziną – latają, ale nie mają skrzydeł nawet przy przybliżeniu.
Naprawa gry przez EA App nic nie daje – gdy naprawa dociera do nowego dodatku pojawia się komunikat o błędnej lub nieistniejącej zawartości. Przez to naprawa staje się niemożliwa.
Poza tym u znajomych graczy słyszałam, że aktualizacja zepsuła ciążę, kto inny nie jest w stanie wejść do nowego świata, bo zwyczajnie nie ma go w swoich światach – tej osobie akurat wróżki w grze działają. Są też gracze, którym nowy dodatek działa bez zarzutu.