Forum Discussion

silverin_999's avatar
silverin_999
Rising Newcomer
15 days ago

Zepsuty Czar Natury

Nie wiem, jak i was, ale u mnie najnowszy dodatek jest zepsuty. Powinien umożliwiać grę wróżkami, a u mnie nie da się nimi grać. Po stworzeniu wróżki w casie i wejściu nią do gry, ta okazuje się zwykłym simem – brak panelu wróżki, brak interakcji wróżek, brak możliwości przemiany we wróżkę – nawet mimo posiadania pyłu. Po wejściu rzekomą wróżką do casa, ta okazuje się zwykłym simem – po zmianie rasy na wróżkę i powrocie do gry nadal jest simem.

Ponadto Simowie nie mogą korzystać z przedmiotów w swoich domach – stają się dla nich funkcjonalne dopiero, gdy umieszczę je na parceli, ale poza domem. Wróżki z gry także przestają być wróżkami, gdy staną się moją aktywną rodziną. Gdy nie są aktywną rodziną – latają, ale nie mają skrzydeł nawet przy przybliżeniu.

Naprawa gry przez EA App nic nie daje – gdy naprawa dociera do nowego dodatku pojawia się komunikat o błędnej lub nieistniejącej zawartości. Przez to naprawa staje się niemożliwa.

Poza tym u znajomych graczy słyszałam, że aktualizacja zepsuła ciążę, kto inny nie jest w stanie wejść do nowego świata, bo zwyczajnie nie ma go w swoich światach – tej osobie akurat wróżki w grze działają. Są też gracze, którym nowy dodatek działa bez zarzutu.

3 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 days ago

pantheere​ , silverin_999​ , Aschantka​ 

Jeżeli macie w grze mody/CC to wyjmijcie folder Mods na pulpit komputera - nie wystarczy wyłączyć modów w grze, bo gra nadal je pamięta).

Opcje wyłączenia modów EA dodała nie dlatego, żeby pomóc graczom, ale dlatego, że nie odpowiada za modyfikacje w grze. Dlatego wyłączone mody gra nadal widzi, gdyż ostatnia rozgrywka jest na nich oparta, a wszystkie ostatnie błędy zapisywane są w plikach skryptowych folderu rozgrywki. Jedynie więc wyjęcie z gry całego folderu mods, oraz usunięcie z niej pliku localthumbcache.package, a także naprawa gry w aplikacji EA spowoduje, że gra nie będzie pamiętać zepsutych modów. 

Przeczytajcie uważnie poradnik i zastosujcie jego wskazówki: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    8 days ago

Mam podobnie. Po zainstalowaniu najnowszego dodatku znikły mi opisy dzielnic Inisgreen, a w menu kołowym niektóre polecenia są wykropkowane, także wykropkowane są interakcje z przedmiotami otoczenia - po kliknięciu np na grzyb - nie widzę, co sim może z nim zrobić - jest tylko puste pole z kropkami.  Na dodatek gra mi uruchamia się po angielsku - a w apce nie mam możliwości zmiany języka - jest tylko angielski.

• pantheere's avatar
    pantheere
    Rising Newcomer
    8 days ago

U mnie (od momentu  ostatniej aktualizacji) gra ma bugi dosłownie wszędzie. Natolatki pomimo ciągłej nauki dzień w dzień tracą dobre oceny (ale tylko kiedy jestem z nimi w liceum), kiedy wysyłam je same wszystko jest ok. 
    Wróżki widziałam jedynie dwie na obszarze całego świata, więc coś ewidentnie jest nie tak. Moi nastolatkowie co kilka godzin łapią jakąś "dolegliwość" pomimo braku interakcji z innymi simami i siedzenie w domu. Nie wspominając o "powykrzywianych i wyciągniętych" małych dzieciach (tych mini, nowej grupie wiekowej). Takich bugów jest cała masa, nie dam rady wszystkiego tutaj wymienić.

Sims 4 się skończyło.
    Dzięki wszechświecie, że już tylko kilka miesięcy zostało do premiery Paralives.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,302 PostsLatest Activity: 5 hours ago