Forum Discussion

klaudia1806's avatar
klaudia1806
Seasoned Newcomer
4 days ago

Zniknely dodatki, kolekcje i akcesoria

Słuchajcie, mam grubą akcję z EA App – zniknęła mi połowa biblioteki! 😱

Czy ktoś z Was walczył ostatnio z EA App o znikające gry? Mam absurdalną sytuację na koncie. Mimo że mam wykupioną masę dodatków do Simsów (praktycznie wszystko: od Życia i śmierci po kolekcje), nagle system twierdzi, że... ich nie mam i każe mi płacić jeszcze raz.

O co dokładnie chodzi:

• Mam dowody wpłat (potwierdzenia BLIK z listopada) i screeny, na których czarno na białym widać, że dodatki były zainstalowane i działały.

• Teraz w aplikacji przy tych samych tytułach widnieje cena, jakbym nigdy ich nie kupiła.

• To nie jest kwestia "zalogowania się na złe konto" – ID się zgadza.

Standardowe rady typu "wyczyść cache" albo "zrestartuj apkę" nic nie dają. Wygląda to tak, jakby EA po prostu "wyparowało" moje licencje z bazy danych, mimo że kasa z konta zeszła.

Moje pytanie:

Mieliście coś takiego? Udało Wam się dogadać z ich supportem, czy od razu uderzaliście wyżej? Szkoda mi tej kasy (a poszło na to sporo), a nie mam zamiaru płacić drugi raz za to samo. Jeśli macie jakiś sprawdzony sposób, jak ich "docisnąć", żeby ruszyli tyłek i przywrócili mi dostęp do moich gier, to dajcie znać!

Mam potwierdzenie platnosci, dowod ze dodatki byly zainstalowane, ale nie ma tego w transakcjach, historii zamowien i bibliotece, bot nie chce pomoc bez faktur- ktorych nie mam

Co zrobic? 

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

kjmhw​ Dzięki za dołączenie do dyskusji.

Sprawdźcie proszę czy dodatki są zaznaczone jako aktywne w grze, oraz czy możecie korzystać z zawartości tych dodatków w czasie rozgrywki.

• Uruchom grę > Przejdź do Rynek > Mój zbiór > Wybór pakietów i zaznacz zawartość, która ma być aktywna w grze a następnie zatwierdź zmiany
    • Dorzucę tu także link do graficznej instrukcji przygotowanej przez danuta720 
  • kjmhw's avatar
    kjmhw
    Rising Newcomer
    1 day ago

Mam dokładnie ten sam problem, jestem przerażona że będę musiała kupować to ponownie co jest nie sprawiedliwe, niestety na moją wiadomość nikt nie odpowiada 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Hej klaudia1806​ 

Przykro mi z powodu pojawiających się problemów z dodatkami. 

Dla potwierdzenia - dodatki w EA app wyświetlają się jako zainstalowane? Chodzi o to, że nie są widoczne w samej grze - zgadza się? 

Usunąłem z forum duplikaty Twoich postów, kontynuujmy rozmowę w tym wątku - dzięki.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,750 Posts