Forum Discussion

asseniu's avatar
8 years ago

Błąd w The Sims 2

Witam . Podczas gry pojawiają mi się pod postaciami czarne 'kafelki' . Nie jest to bardzo uciążliwe, aczkolwiek wolałabym aby ten problem został jednak rozwiązany. Kontaktowałam się w tej sprawie poprzez czat EA ale niestety kazali mi się zwrócić po pomoc tutaj. W załączniku przesyłam dwa zdjęcia ukazujące mój problem. 

4 Replies

• Nesscaa's avatar
    Nesscaa
    Seasoned Vanguard
    8 years ago

Witam!

Czarne kwadraty pod stopami simów jest to znany problem w grze The Sims2. W opcjach grafiki ustaw cienie na średnie. Zapoznaj się również z tym poradnikiem  , który pokazuje jak w prosty sposób poprawić rozdzielczość w The Sims 2. 

Pozdrawiam

• Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety w opcji grafiki w grze nie mogę zmienić cieni na średnią, a gdy wchodziłam w wymienione w instrukcji foldery to okazało się że u mnie jest w ogóle inaczej i nie mam plików o takich nazwach. Jakby bylo tak samo jak w instrukcji to bym bez problemu to zrobila ale ja po prostu sie na tym nie znam i nie wiem jak to rozwiazac 

• Nesscaa's avatar
    Nesscaa
    Seasoned Vanguard
    8 years ago

@asseniu

Sprawdź w opcjach grafiki w trybie życia po wczytaniu aktywnej rodziny. Powinna być wtedy dostępna opcja regulacji cieniowania. Daj znać czy zmieniłaś te ustawiania w swojej grze.

Pozdrawiam

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@asseniu Hej!

Oprócz porad @Nesscaa ⭐ w tym wątku, został zamieszczony filmik i porady, odnośnie problemów z cieniami w grze Sims 2. Zajrzyj i popróbuj. Powodzenia! 🤞

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,408 PostsLatest Activity: 3 hours ago