Forum Discussion

Astellea's avatar
Astellea
Newcomer
2 months ago

Brak możliwości pobrania świata do The Sims 3.

Dzień dobry,
wczoraj zakupiłam świat do The Sims 3 w EA App (płatność BLIK). Świat widoczny jest w bibliotece jako „posiadany”. Niestety, nie mogę go pobrać ani zainstalować, bo nie pojawia się w moim koncie The Sims 3 Store. Próbowałam już:

- odzyskiwać ten świat przez funkcję "Odzyskiwanie aplikacji" przez EA App,
- czyścić pliki gry przez EA App oraz ręcznie,
- sprawdzać czy nie ma gdzieś ukrytego tego światu w plikach gry (nie ma),
- odinstalować oraz ponownie zainstalować ponownie EA App,
- odinstalować oraz ponownie zainstalować serię The Sims 3,
- dodać ten świat The Sims 3 Store poprzez wpisywanie kodu otrzymanego na e-mail

Wszystkie próby okazały się bezskuteczne. 

Próbowałam kontaktować się przez "chat z doradcą" aby rozwiązać sprawę. Czekam po kilka godzin, jestem pierwsza w kolejce i mogę sobie tak czekać, czekać.. ponieważ jest brak odpowiedzi z drugiej strony. Czy ktoś może mi powiedzieć co mogę zrobić? Jednak wydałam na ten pakiet 99 złotych i nie widzi mi się "machnąć ręką" na tę sytuację, ponieważ nie są to małe pieniądze . :) 

Nazwa świata: The Sims 3 Dolina Smoków Złota Edycja 

Dziękuję za pomoc!

1 Reply

• Mega przykre :( na twoim miejscu bym pobrał sobie ten świat nielegalnie z neta i do launchera wkleił. I tak zapłaciłaś 99 zł więc skoro nie działa drogą oficjalną to po prostu tak bym zrobił. No sorry ale jak EA nie może tego zrobić to trzeba wziąć w swoje ręce niestety. Słabe z ich strony że oferują towar który nie działa nawet. Miłego dzionkaaaa

TU MAM ODPOWIEDŹ CZATA GPT NA TWOJE ZAPYTANIE :)

ChatGPT powiedział:

Problem wynika z tego, że światy do The Sims 3 (np. Dolina Smoków Złota Edycja) są powiązane z The Sims 3 Store i do dziś nie działają poprawnie przez samą EA App. Kupując świat w EA App, dostaje się kod aktywacyjny, który trzeba dodać ręcznie na stronie Store.

Kroki:

Zaloguj się na swoje konto Origin/EA powiązane z The Sims 3.

➝ store.thesims3.com/myAccount.html

Wejdź w sekcję Redeem a Code / Wykorzystaj kod.

Wpisz kod, który dostałaś na maila po zakupie (powinien być 16-znakowy).

Jeśli kod został przyjęty, świat pojawi się w zakładce Moje zakupy / My Purchases w The Sims 3 Store.

Pobierz świat bezpośrednio stamtąd. Instalacja odbywa się przez launcher The Sims 3, a nie EA App.

Jeżeli kod nie działa:

Sprawdź, czy mail z kodem nie wpadł do folderu spam.

Jeśli naprawdę nie otrzymałaś kodu, musisz kontaktować się z EA Support (najlepiej przez formularz zgłoszenia – „Zgłoś problem z zakupem” zamiast czatu). Wtedy dostaniesz albo działający kod, albo zwrot pieniędzy.

⚠️ Niestety EA App samo z siebie nie pobierze tego świata, dopóki nie zostanie on przypisany do konta Store.

Chcesz, żebym przygotował dla Ciebie gotowy wzór zgłoszenia do EA, żeby szybciej załatwić sprawę i odzyskać świat lub pieniądze?

Powiedziałeś(-aś):

Tak

ChatGPT powiedział:

Oto gotowy wzór zgłoszenia, który możesz wkleić do formularza pomocy EA (polska lub angielska wersja działa tak samo):

Temat: Problem z pobraniem świata The Sims 3 – brak możliwości instalacji

Treść zgłoszenia:

Dzień dobry,

W dniu [data zakupu] zakupiłam świat The Sims 3 Dolina Smoków Złota Edycja przez EA App (płatność BLIK). W bibliotece EA App produkt widnieje jako „posiadany”.

Problem polega na tym, że nie mogę go pobrać ani zainstalować, ponieważ świat nie pojawia się w moim koncie The Sims 3 Store. Próbowałam:

odzyskiwania aplikacji przez EA App,

czyszczenia plików gry (ręcznie i przez aplikację),

reinstalacji EA App i całej gry The Sims 3,

wpisania kodu, który otrzymałam na e-mail (nie działa).

Żadne z powyższych działań nie rozwiązało problemu.

Proszę o pomoc w przypisaniu tego świata do mojego konta The Sims 3 Store albo o przesłanie poprawnego kodu aktywacyjnego. W przeciwnym razie proszę o zwrot środków (99 zł).

Dane zakupu:

Nazwa produktu: The Sims 3 Dolina Smoków Złota Edycja

Data zakupu: [data]

Płatność: BLIK

Konto EA (e-mail): [Twój e-mail do logowania]

Dziękuję i proszę o szybką pomoc.

Z poważaniem,

[Twoje imię i nazwisko]

Chcesz, żebym zrobił Ci wersję angielską tego samego zgłoszenia (na wypadek gdyby trafiło do doradcy z zagranicy)?

Powiedziałeś(-aś):

Tak

ChatGPT powiedział:

Oto wersja angielska:

Subject: Issue with downloading The Sims 3 World – unable to install

Hello,

On [purchase date], I purchased The Sims 3 Dragon Valley Gold Edition through the EA App (payment via BLIK). The product shows as “owned” in my EA App library.

The issue is that I cannot download or install it, because the world does not appear on my The Sims 3 Store account. I have already tried:

repairing the app via EA App,

clearing game files (manually and through the app),

reinstalling EA App and The Sims 3,

entering the code I received via e-mail (not working).

None of these actions resolved the problem.

Please help me by assigning this world to my The Sims 3 Store account or by sending me a valid activation code. Otherwise, I kindly request a refund (99 PLN).

Purchase details:

Product name: The Sims 3 Dragon Valley Gold Edition

Purchase date: [date]

Payment method: BLIK

EA account (e-mail): [your login e-mail]

Thank you in advance for your assistance.

Best regards,

[Your full name]

Chcesz, żebym podał Ci też link do dokładnego formularza zgłoszeń EA, żebyś od razu mogła to wkleić i wysłać?

Powiedziałeś(-aś):

Tak

ChatGPT powiedział:

Poniżej link do oficjalnego formularza kontaktowego pomocy EA. Umożliwia zgłoszenie problemu z zakupem, kodem lub przypisaniem świata w The Sims 3 Store:

→ Przejdź na stronę „Contact Us” w dziale pomocy EA dotyczącej The Sims 3 

EA Help

.

Tam:

Kliknij „Contact us” lub „Get in touch with our customer support team” 

EA Help

.

Wybierz kategorię „Orders and rewards” → opcja związana z zakupem lub kodem produktu 

EA Help

+1

.

Formularz poprowadzi Cię do wyboru sposobu kontaktu (live chat, email). Wybierz wygodny.

Reddit i forum EA wspominają, że support bywa niedostępny, a chat często nie działa 

Reddit

+1

. Dlatego zalecane: użyj formularza, opisz sytuację (tekst mamy gotowy), załącz dowód zakupu (paragon, zrzut ekranu), mail z kodem.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,420 PostsLatest Activity: 19 hours ago