Forum Discussion

black_reachel's avatar
2 years ago

Dodatki do The Sims 3 (PC i Macbook)

Mam problem z dodatkami do The Sims 3. a właściwie to 2 problemy.

1. Dodatki do simsów razem z podstawką posiadam od wielu lat zainstalowane na komputerze (PC). Były instalowane z płyt CD. Później pobrałam Origina i podstawka właściwie samoistnie pobrała się na Origin, niestety dodatki nie. Chciałam je ostatnio "przenieść" na Origin, jednak wtedy zaktualizował się on w EA app. Klikałam "napraw", "uaktualnij", szukałam moich gier (dodatków do trójki), jednak widoczny był tylko jeden dodatek (cztery pory roku), który się zainstalował. Pozostałe dodatki oprócz zwierzaków zainstalowałam na EA app za pomocą kodów z pudełek po CD, jednak przy instalacji dodatku zwierzaki pokazuje się informacja, że kod został już wykorzystany. Co powinnam zatem zrobić? Posiadam dodatek zwierzaki zainstalowany na komputerze, a na EA app już nie.... co robić?

2. Drugi problem również dotyczy dodatków do the sims 3, lecz tym razem na Macbooku. W aplikacji Origin posiadam podstawkę oraz jej 64 bitową wersję. Z dodatków mam jedynie cztery pory roku (64 bity), czyli ten sam który sam pobrał się na EA app na PC. Reszta dodatków widnieje w bibliotece jako "odblokowana", jednak nie mogę ich pobrać. Wynika to chyba z tego, że są to wersje 32 bitowe. Co robić? Chciałabym móc grać moimi dodatkami także na Macbooku.

Podsumowując: Jak pobrać dodatek zwierzaki, tak by był dostępny w EA app (PC)? Jak odzyskać dodatki na originie, tak by móc grać w nie na Macbooku?

Dodam, że kilkakrotnie kontaktowałam się z działem Help, za każdym razem od obcokrajowców otrzymuje kod weryfikacyjny, prośbę o podanie danych itp. i nic się dalej nie rusza. Dlatego właśnie zdecydowałam się na ten post. Proszę o pomoc. 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @black_reachel 

Możliwe jest, że dodatek Zwierzaki został zarejestrowany na odzielnym koncie. W związku z tym, zarówno Twoją pierwsza jak i drugą sprawę, możesz poruszyć z naszym doradcą w czasie rozmowy bezpośrednio na czacie. Doradca będzie miał możliwość dodać do Twojego konta 64-bitową wersję dodatków a także sprawdzi co się dzieje z brakującym DLC.

Pozdrawiam serdecznie,

_Kalina

• Dziękuję za odpowiedź. Problem został rozwiązany. Mam jeszcze pytanie, jeżeli chciałabym teraz zakupić nowy dodatek do The Sims 3, w który mogłabym grać zarówno na Macbooku jak i na PC, w jakiej formie najlepiej go zakupić? Przez Origin? Przez EA app? Czy może z płyty CD? Chodzi mi o to, by mieć 2 wersje gry 32 i 64 bitowe. Czy muszę dokonywać płatności dwa razy?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Obecnie kupując dodatki do The Sims 3 poprzez Origin otrzymasz wersję kompatybilną z Mac (32-bit oraz 64-bit).

Kupując natomiast wersję pudełkową, uruchomisz ją na Mac, ale w przypadku starszych dodatków nie zawsze aktywuje się na Twoim koncie wersja 64-bitowa - wówczas wystarczy skontaktować się bezpośrednio z naszym doradcą, by otrzymać ją bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

• Kupiłam dodatek The Sims 3 pokolenia i niestety znowu nie posiadam wersji 64-bitowej, jednie 32-bitową.  Można prosić o bezpośredni o kontakt? Chciałabym móc grac na Macbooku.

• julwro123's avatar
    julwro123
    2 years ago

Mam ten sam problem z dodatkiem „zostań gwiazdą” . Problem zgłoszony przez e-mail i nikt nie umie mi pomóc. 

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,371 PostsLatest Activity: 7 days ago