Forum Discussion

scetterum1's avatar
scetterum1
Rising Novice
2 years ago
Solved

launcher Sims 3 nie otwiera się

Hej, launcher nie chce mi się uruchomić, mianowicie klikam na "graj", ea app się minimalizuje i po chwili znowu wraca i w zasadzie to tyle. Nic dalej się nie dzieje. Próbowałam naprawiać grę poprzez ea app, reinstalu, uruchamiania w trybie zgodności i jako administrator, poprzez ikonkę w plikach również i nic nie działa. Mam wszystko zaktualizowane, bo specjalnie sprawdzałam. Windows 11 i procesor AMD Ryzen 5 5600H. Naprawdę nie wiem co może być problem.

• @scetterum1 Sprawdź jeszcze w jakim trybie zgodności uruchamiasz grę.. Może masz w wersji 32 bit. W takim razie skontaktuj się na czacie z pomocą i poproś o dodanie do twojej biblioteki wersji 64 bit

5 Replies

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago
    @scetterum1 Sprawdź jeszcze w jakim trybie zgodności uruchamiasz grę.. Może masz w wersji 32 bit. W takim razie skontaktuj się na czacie z pomocą i poproś o dodanie do twojej biblioteki wersji 64 bit
  • Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago
    @scetterum1 Kiedyś pisałaś o problemie ze zbyt długim życiem sima w trójce. Poradziłam ci wtedy skorzystanie z kodu lub z modyfikacji NRAAS Master controller,

Spróbuj wyjąć folder Mods z gry i wtedy uruchomić grę - bo być może coś zainstalowałaś, co nie jest zgodne z twoją wersją gry.. Daj znać jak poszło
  • scetterum1's avatar
    scetterum1
    Rising Novice
    2 years ago

Właśnie nie mogłam uruchomić nawet gry, to działo się po zainstalowaniu więc właściwie nie mogłam nic z tym zrobić.

Mam wersję 64-bitową, więc to może być problem, bo z tego co pamiętam to jest ona chyba 34-bitowa, tak jak wcześniej pisaliście. Próbowałam jeszcze naprawiać grę, ale jeszcze coś poszperałam i zdecydowałam się zainstalować directx, które chyba pomaga w uruchamianiu starszych gier, a przynajmniej tak jest napisane. W zasadzie, to pomogło, ale będę jeszcze próbowała pisać do suportu z zapytaniem o 64-bitową wersję gry. Bardzo dziękuję za pomoc🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 1 day ago
1,436 Posts