Forum Discussion

Nesska933's avatar
Nesska933
Seasoned Novice
4 months ago
Solved

"Nie udało się uruchomić gry, spróbuj ponownie pózniej"

Od długiego czasu nie jestem w stanie uruchomić gry the sims 3, wyskakuje komunikat "Nie udało się uruchomić gry, spróbuj ponownie pózniej". wielokrotnie rozmawiałam z konsultantami w EA help, gra była przeinstalowywana kilkanaście (albo nawet już kilkadziesiąt) razy, pamieć podręczna czyszczona za każdym razem, wykorzystane zostały wszystkie możliwe dzialania naprawcze podsuwane przez konsultantów z EA help. Problem zaczął się po przeniesieniu gry z poprzedniego konta na nowe, przy pomocy EA help - wcześniej gra działała bez zarzutu.

• Skontaktowałam się ponownie z EA help - po pół roku mówienia, że problem powstał podczas przenoszenia gry na nowe konto i proszenia o sprawdzenie czy gra została poprawnie przeniesiona, w końcu ktoś to sprawdził i naprawił - gra już działa i faktycznie coś poszło nie tak przy przenoszeniu.

10 Replies

• Nesska933's avatar
    Nesska933
    Seasoned Novice
    4 months ago

Skontaktowałam się ponownie z EA help - po pół roku mówienia, że problem powstał podczas przenoszenia gry na nowe konto i proszenia o sprawdzenie czy gra została poprawnie przeniesiona, w końcu ktoś to sprawdził i naprawił - gra już działa i faktycznie coś poszło nie tak przy przenoszeniu.

• Nesska933's avatar
    Nesska933
    Seasoned Novice
    4 months ago

Wypróbowałam proponowane rozwiązanie, jednak nic nie dało. Nie sądzę, żeby problemem był mój komputer, bo ta gra działała zanim została przeniesiona na nowe konto, ale dla pewności próbowałam ją uruchomić na dwóch innych komputerach - na każdym jest ten sam komunikat.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Problemem może być 12 rdzeniowy procesor, który posiadasz. Jednak kilka kroków znajdziesz na naszej EN części forum TUTAJ.

• Nesska933's avatar
    Nesska933
    Seasoned Novice
    4 months ago

Nie, nie korzystam z modów, tylko oryginalne gry. Aktualnie grę zainstalowałam na dysku C (domyślnym - jak zasugerowano w poprzedniej poradzie), przed ostatnią reinstalacją była na D. Poniżej wrzucam screen:

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Nesska933​ dzięki za update! Czy korzystasz z modów w grze lub czy zostały one tylko pobrane na PC? Podeślij zrzut ekranu z pełnym komunikatem błędu. Jak rozumiem gra jest obecnie zainstalowana na dysku C? Czy wcześniej była ona zainstalowana w innej lokalizacji?

• Nesska933's avatar
    Nesska933
    Seasoned Novice
    4 months ago

Przeinstalowałam grę na koncie administratora - wciąż wyskakuje to samo powiadomienie. Sims 4 uruchamia się bez problemu. Na czas  prób odpalenia gry wyłączyłam całkowicie zabezpieczenia, mimo to gra nadal się nie włącza

• Nesska933's avatar
    Nesska933
    Seasoned Novice
    4 months ago

Dziękuję za podpowiedź, to rozwiązanie już testowałam podczas rozmowy na czacie w EA help i nie zadziałało, w związku z tym wrzucam raport

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,408 PostsLatest Activity: 2 days ago