Forum Discussion

Katharina19840's avatar
3 years ago
Solved

problem The Sims 3

witam serdecznie i pozdrawiam. Mam kupioną grę SIMS 3 z 3 dodatkami. Komputer kupiłam najnowszy  laptop z windows11 . Niestety jakie miałam problemy takie są zacina cały czas obojętnie czy mam pełne talenty czy zaczynam od zera. ponad to usuwałam grę instalowałam na nowo nic to nie zmieniło zróbcie coś z tą grą tania ona nie jest i nie mam zamiaru kupować co rok to nowszej wersji bo SIMS 3 podoba mi się. Rajska wyspa to jakaś porażka kompletna usunęłam to w ogóle nie dało się grać. bardzo proszę o naprawę albo jakiś kontakt email?

7 Replies

• witaj 

EA_Kalina
    Sprawdziłam już wszystko znajomy informatyk pomógł mi aktualizować wszystko, wyłączyłam antywirusa, gram na steam podobny problem co był gra się szybko uruchamia plus za to ,ale jak wejdę potrzebuje ok 30 min zanim normalnie zacznie grać muli ścina czasem w trakcie gry niespodziewanie mnie wyrzuca i tracę grę. Czytałam że nie można grać gdy się ma po wyżej 3 dodatków bo puzniej tak się dzieje, nie czyta i długo potrzebuje zanim się uruchomi. Przykro mi że Rajska wyspa nie działa podobało mi się ale ze względów wiadomych musiałam usunąć dodatek, szkoda że nikomu się nie chce dopracować gry gdy wchodzi nowa wersja nikt już nie ogarnia poprzedniej. Dziękuję za odpowiedz po prostu muszę być cierpliwa nie mam zamiaru wydawać kolejnych pieniędzy na sims4. Miłego Dnia Pozdrawiam😇
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Katharina19840

Miałam tak samo dopóki nie wymieniłam karty graficznej na kartę z pamięcią dedykowaną - musi mieć co najmniej 1GB tej pamięci aby Rajska Wyspa sie nie cięła i zawieszała, a dodatkowo musisz mieć co najmniej 12GB RAM pamieci operacyjnej i szybszy procesor (I-5 najmniej, choc lepiej I-7) - niestety Trójka z kompletem dodatków jest nawet bardziej wymagajaca od darmowej podstawki TS4

Podobnie w czwórce, bo po prostu ci sie ta darmowa wersja nie włączy jeśli masz biurowy komputer ze zbyt slaba kartę graficzną (scalak Intela i wolny procesor)
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/READ-FIRST-Make-sure-you-meet-minimum-requirements-PC-Mac/td-p/11939159/jump-to/first-unread-message
  • Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    3 years ago
    @Katharina19840 Katarina - gra TS3 jest niezwykle pamięciożerną grą, i trzeba z nią postępować tak jak ze stąpaniem po cienkim lodzie. Żeby moc się nią cieszyć musiałam nauczyć się obsługi kilku programów oraz wgrać kilka niezbędnych modyfikacji (NRAAS)
    Przede wszystkim musisz mieć wymaganą ilość pamięci RAM i sporo wolnego miejsca na dysku systemowym. Minimalna ilość pozostałego wolnego miejsca nie może być mniejsza niż 30%całkowitej objętośći dysku - przykładowo - jeśli masz dysk o pojemności 500GB to wolnego miejsca powinno być minimum 150 GB.
    Po drugie wgrać modyfikacje NRAAS-a (do folderu Mods/Packages znajdującego się w lokalizacji Moje dokumenty (Dokumenty) EA/TS3.- przede wszywstkim Master controller master controller cheats oraz owerwatch i error trap. Inne moduły NRAAS-a opcjonalnie.
    Nie pozwalać grze na tworzenie i zapisywanie wspomnień. Opróżnić folder downloads za każdym razem po zainstalowaniu czegokolwiek w formacie sims.pack - bo pliki te rozpakowują się jeszcze do dwóch innych folderów znajdujących się w lokalizacji Dokumenty/EA/TS3 - a mianowicie - do folderu DC Backup i DC Cache. Usunięcie zawartości folderu Downloads - to konieczność. Opcjonalnie powinno się usuwać również zawartość folderu dc backup, bo gra potrzebuje tylko tego, co ma w folderze dc cache.
    Nie pozwalamy naszym simom na noszenie w ekwipunku (plecaku) wszystiego, co sim nazbierał. Nie wyposażamy mieszkań naszych simów na full wypas. Nie kontrolujemy dużej ilości rodzin - gramy co najwyżej dwoma - trzema.
    Podczas gry - ab y odciążyć procesor - wyłączamy wszystkie niepotrzebnie dizłąjące w tle programy. Jeśli mamy słabszy komputer czy kartę graficzną - nie zaznaczamy wymagań wszystkich opcji grafiki na maksa. Cos za coś, niestety.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,405 PostsLatest Activity: 5 hours ago