Forum Discussion

Cytryniasta's avatar
7 years ago

Problem z dodatkiem The Sims 3 Cztery Pory Roku

Witam
Dnia 12 czerwca zakupiłam dodatki do gry The Sims 3 Nocne Życie, Zwierzaki oraz Cztery Pory Roku na stronie x-kom.pl Tam również zakupiłam całą grę The Sims 3 w wersji elektronicznej tzn. otrzymałam kod na adres e-mail. Wszystkie kody do dodatków ww. trzymałam kolejnego dnia tj. 13 czerwca. Wszystko fantastycznie działało więc co do jakości produktów i wiarygodności kodów jestem w 100% pewna gdyż tego samego dnia zaczęłam instalować na Origin wszystkie dodatki wykorzystując otrzymane klucze w zakładce "Wykorzystaj kod produktu". Gra działała włącznie z ostatnim zainstalowanym dodatkiem "Cztery pory roku". Dzisiejszego dnia po dwudniowej przerwie od gry podczas uruchamiania Programu startu gry The Sims 3 i wejściu w zakładkę "Dodatki i akcesoria" wyświetlają mi się jedynie 2 pozostałe dodatki, któee zakupiłam tj. Nocne życie oraz Zwierzami już bez dodatku Cztery pory roku. Po wejściu w aplikacje Origin i sprawdzeniu dostępnych dodatków widnieje jedynie możliwość KOLEJNEGO zakupu dodatku The Sims 3 Cztery Pory Roku, a mój kod produktu do gry po dwóch dniach gry po prostu nie działa. Po odświeżeniu dalej nic. Po wpisaniu kodu ponownie jedynie informacja,że "Ten kod został już zrealizowany". No tak, bo to ja go zrealizowałam, natomiast teraz ani dodatek nie jest dostępny ani nie mogę go zainstalować ponownie używając kodu. Co mogę zrobić? Nie chcę kolejny raz wydawać pieniędzy na coś, co już zakupiłam...

1 Reply

• Witaj @Cytryniasta 

Niestety, ale EA nie odpowiada za gry zakupione w nieautoryzowanych sklepach: https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/where-to-buy-ea-games-v2/

Zauważ, że cena dodatku "Cztery pory roku" zakupiona we wskazanym przez Ciebie w sklepie, wynosi 39,00 zł, podczas, gdy cena tego samego dodatku na Origin wynosi 89,00 zł.

Już tak duża różnica  w cenie powinna dać Ci do myślenia.

Myślę też, że masz szczęście, iż pozostałe dodatki na razie nie zostały zablokowane na Twoim koncie Origin. Przypuszczam, że tylko dlatego, gdyż obecnie nie ma ich w ofercie sprzedaży.

Mam nadzieję, że następnym razem będziesz ostrożniej kupowała gry.

Pozdrawiam.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,405 PostsLatest Activity: 5 days ago