Forum Discussion

wikuniao's avatar
2 years ago
Solved

"Ten kod został już użyty" - The Sims 3 Nie z tego świata

Rozpoczęłam sprawę poruszającą tę kwestię, ale na razie nic nie zmierza ku naprawie; live chat nie działa, więc piszę tutaj. 10 lat temu kupiłam sobie The Sims 3, a na przestrzeni lat kupiłam również łącznie 6 dodatków; wszystko kupiłam w sklepie stacjonarnym i wszystko mam na płycie. Nigdy nie zmieniałam konta, od 10 lat gram na dokładnie tym samym. W zeszłym roku zmieniałam laptopa i mój nowy laptop nie ma napędu na płytę. Zainstalowałam EA Games i wszystko udało mi się pobrać bez problemu z wyjątkiem TS3 Nie z tego świata. Wszystkie dodatki zainstalowały się bez problemu, kody z książeczek normalnie powchodziły, tylko mam problem z tym jednym dodatkiem; wyświetla mi się informacja, że kod został zrealizowany, mimo że tak nie jest albo przynajmniej nie jest tak w przypadku pozostałych dodatków. Nie wiem, co mam z tym zrobić.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @wikuniao 

Każdy kod gry EA jest jednorazowej aktywacji - oznacza to, że jeśli chcesz zarejestrować ponownie tą samą grę to wyświtli się komunikat "Ten kod został już użyty", nawet jeśli jesteś na właściwym koncie.

Na podstawie zrzutu ekranu, wnioskuję że masz już ten dodatek i mam nadzieję, że również pozostałe dodatki są na tym samym koncie EA. Co prawda poprzez forum nie jesteśmy w stanie sprawdzić informacji dotyczących konta EA, ale chcę Ci polecić kilka kroków:

- kilkukrotnie wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA 

- ręcznie sprawdź aktualizacje aplikacji EA, uruchamiając program EA app Updater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 

- sprawdź czy dodatek instalujesz według wskazówek na naszej stronie EA Help - link

- zajrzyj również do innego tematu TUTAJ

Może się też okazać, że nie posiadasz 64 bitowej wersji tego dodatku na swoim koncie - pisząc z naszym live chat poproś o sprawdzenie tej kwestii (w przypadku jej braku, zostanie dopisana przez naszego doradzcę).

Pozdrawiam,

_Kalina

• wikuniao's avatar
    wikuniao
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, ale ten komunikat nie wyświetlał się przy instalacji pozostałych dodatków; pobrały się tak, jak gdybym pobierała je po raz pierwszy.

Zgadza się, wszystko mam na jednym koncie. Jeśli chodzi o zrzut ekranu, to takie samo okienko wyświetla mi się przy innych dodatkach, ale mam jeszcze przycisk "graj", jak na poniższym zrzucie. Tylko przy "Nie z tego świata" tego nie ma. 

Wykorzystałam te kroki, ale wciąż nic; live chat mi nie działa (nie mogę wybrać w pasku opcji platformy, przez co nie przepuszcza mnie dalej). "Nie z tego świata" i "Zostań gwiazdą" kupiłam i zainstalowałam jednego dnia, więc nie sądzę, by to wersja dodatku była tu problemem.

• wikuniao's avatar
    wikuniao
    2 years ago

Pomogło XDDD już wiem, gdzie popełniłam błąd. Niepotrzebnie bawiłam się w wpisywanie kodów dodatków zamiast od razu pobrać wszystko z podstawką. Teraz wszystko działa jak należy. Dzięki!

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,371 PostsLatest Activity: 9 days ago