Forum Discussion
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, spróbowałam z odinstalowaniem CC - niestety nie pomogło ☹️
Zamierzam teraz przeprowadzić rodzinę do innego miasta, ale zanim to, mam jeszcze jedno pytanie - czy to na pewno pomoże, skoro problem najwyraźniej jest tylko z jedną simką? To znaczy jest ona na moim savie jedną z 4 osób w rodzince i sprawdzałam czy u nich jest ten sam problem, ale nie, jej siostra czy matka bezproblemowo mogą zmieniać stroje czy wygląd :/ Starałam się jeszcze resetować tę trefną simkę kodem, ale też nie działa ☹️
Gram na komputerze, z pamięcią i kartą graficzną jest wszystko raczej ok... nie mam pojęcia gdzie szukać usterki :/
Pozdrawiam 🙂
Jeżeli tylko ta jedna Simka powoduje problemy w grze to doradzam pozbycie się jej z gry, gdyż mogla zostać uszkodzona. Niestety, takiego Sima nie da się już naprawić.
Sims 3 Packi w trójce mają specyficzną konstrukcję, często zostały złożone z wielu innych plików package i skompresowane za pomocą Sims 3 Packa.
Gdy w specjalnym programie otworzysz taki Sims 3 Pack to można zobaczyć, jakie pliki package się w nim znajdują i czy nie zawierają błędów.
Te z błędami potrafią przylepić się na stale do Sima, lub obiektu, np. szafy, czy biurka, a wtedy taki obiekt niestety trzeba usunąć z gry. Inaczej gra się może zepsuć.
Dlatego usuń Simkę z gry, na jej miejsce możesz stworzyć podobną i dodać do rodziny za pomocą wspomnianego wyżej modu NRAAS-a.
Wiem, że to będzie dla Ciebie strata - współczuje, sama przerabiałam takie sytuacje w trójce zarówno przy rodzinach, jak i przy domach, które sama tworzyłam.
Dlatego z doświadczenia wiem, że lepiej pozbyć się z gry jednego sima, czy domu, niż stracić całą rozgrywkę.
Daj znać, jak poszło.
Pozdrawiam. 🙂