Forum Discussion

AsterieMR's avatar
AsterieMR
Seasoned Newcomer
3 days ago

Gra się wyłącza

Po ostatniej majowej aktualizacji (HotFix) gra sama się wyłącza po jakiś 15-20 minutach grania. Nie pokazuje żadnych błędów, po prostu wychodzi do pulpitu. Naprawa gry nic nie dała. Odinstalowanie (wraz z wszystkimi folderami na komputerze) i ponowna instalacja również nie pomogła. Granie na całkowicie nowym savie również nic nie daje - gra nadal się wyłącza. Mam jeden z najnowszych laptopów gamingowych, wszystkie sterowniki aktualne. Nie posiadam żadnych modów czy cc - tylko i wyłącznie oryginalne dodatki. 

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hey AsterieMR​ 

Dzięki za dokładny opis – to bardzo pomaga.

Spróbuj proszę:

• obniż na chwilę ustawienia graficzne (szczególnie jakość tekstur i efekty) i sprawdź, czy gra dalej się zamyka po tym czasie
    • uruchom grę w trybie okienkowym zamiast pełnego ekranu – to czasem stabilizuje działanie po update
    • sprawdź, czy w tle nie działają nakładki (np. Discord, GeForce Experience) i wyłącz je na test
    • upewnij się, że gra korzysta z dedykowanej karty graficznej, a nie zintegrowanej
    • spróbuj usunąć folder cache (localthumbcache.package już robiłeś, ale warto też sprawdzić całość cache jeszcze raz po update)

Jeśli możesz, daj znać czy crash pojawia się zawsze po podobnym czasie

• AsterieMR's avatar
    AsterieMR
    Seasoned Newcomer
    26 minutes ago

Ustawienia graficzne w grze ustawione na najmniejsze, dziala na karcie graficznej NVIDIA RTX 4060, żadne nakładki nie byly włączone, a w trybie okienkowym wyłączyły się po jakiś 5 minutach. Zauważyłam w folderze gry kilka dokumentów lastCrash 

• AsterieMR's avatar
    AsterieMR
    Seasoned Newcomer
    15 minutes ago

Jeszcze spróbowałam na DirectX 9 to samo, teraz gra wylacza sie po okolo 5 minutach.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 15 minutes ago
7,771 Posts