Forum Discussion

Re: Problem z aktualizacją gry The Sims 4

Witaj @Ruskitoster2000 🙂

Powiem ci taką ciekawostkę, co u mnie się dzieje podczas aktualizacji gry.

Z tego co zauważyłem właśnie u siebie. Origin przeprowadza aktualizację gry sekwencyjnie - czyli pobiera pewną partię plików i Origin na minutkę lub więcej wstrzymuje pobieranie do 59-60% w celu dearchiwizacji wcześniejszych pobranych plików (patrz czy dioda pracy twardego dysku się świeci ciągłym światłem, jeśli tak to wszystko jest ok, dysk pracuje i dekompresuje pliki).

Jak już skończy, Origin wznowi pobieranie dalszych części plików, aż do 100% i zacznie się sekwencja instalacji, nawet może potrwać do 15 lub 30 minut. Po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość - poczekać - zrobić sobie kawki, herbatki nic nie ruszać (nie klikać w nic) i co ważne - nie panikować.. Obserwuj cały czas diodę dysku twardego czy się świeci.

Dziwna sytuacja jest właśnie u mnie, nie wiem czy wina nie jest po stronie systemu Windows 7 lub małej ilości pamięci RAM - posiadam 4 GB. Koleżanka może mieć ten sam kłopot.

Pozdrawiam

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    7 years ago

@Narayen
    Od razu Ci odpowiem Slawku wina może być  po stronie sprzętu trudno to powiedziec czy powodem jest za malo pamieci RAM czy na przyklad stary dysk , ktory jak dobrze wiemy moze mieć jakies malutkie uszkodzenia - no to akurat był mój przypadek. Generalnie nawet najdłuższa aktualizacja nie powinna zająć kompowi wiecej niz maksymalnie 10 minut . Tak jest u mnie, Dopiero jak masz DXdiag to mozesz "podgladnąć" cudzy komputer i sprawdzic ile tak naprawde ma wolnej pamieci operacyjnej RAM zostawionej dla gry jak sie odejmie wszystkie dzialajace programy, U Ciebie na pewno jest co najmniej 3.7 Giga bo Ty umiesz ta pamiecia dyspownowac ale jak to wyglada u kogos z problemem trudno zgadnąć, No a jaka jest predkosc internetu u pytajacego to juz czarna magia bo tego nawet z Dxdiag nie wyczytasz. Pojecie "mam szybki internet "  jest ogolne, Bo bez danych ile Giga na sekunde ma ten szybki internet,  

Oczywiscie moze to byc wina zwariowanego antywirusa czyli Defenderfa Windowsa 10 ktory ni z stąd niz z owąd zacząl nagle blokowac pliki Orgin w niektorych komputerach. Czytaj nalezy go wylaczyc by sprawdzic czu to nie jest ten wypadek. Generalnie tendencja jest taka by szukac winy w Origin czy samej grze, ale statystycznie wychodzi na to ze polowa tych problemow jest spowodowana sprzetem uzytkownika lub bledami  systemu Windowsa.  Dlatego marzeniem byloby zeby kazdy dolaczal do zgloszonego problemu diagnoze kompa. No ale nie kazdemu sie chce tego nauczyc mimo ze instrukcje tu sa pod nosem na tym forum
    .

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago

w końcu ktoś dobrze gada ;'D Już udało mi się zaaktualizować trwało to mozę z 4 godziny ale juz jest wszystko ok. Nie trzeba było nic kombinować tak jak pisano mi wcześniej. <3

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,178 PostsLatest Activity: 38 minutes ago