Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
6 years ago

Re: Nie działają mi mody

@dariaSch1

A czy rozpakowales je po pobraniu? Z netu pobierasz mody w formie pakietow a do folderu mods musza byc wklejone rozpakowane pliki.
Kliknij prawym myszy na taka paczke z netu i wybierz opcje rozpakuj tutaj.To zadziala jesli masz program WinRAR
Jesli nie masz programu WinRAR, to w podgladzie bedziesz widzial te pliki skladajace sie na mod ale aby one zaczely działac kazdy taki plik musisz przekleic po kolei do folderu mods.
Zajrzyj do tego poradnika
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#

Nie jestem pracownikiem EA

9 Replies

• @kreatora Właśnie tak robię. Zauważyłam, że przy nazwie moda zamiast normalnej ikony pojawia się ikona notatnika. jak wiesz co ta za problem to bardzo proszę o odpowiedź.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@dariaSch1

To tylko oznacza, ze probowales je rozpakowac notatnikiem. Jak nalezy to zrobic: Wklejasz pobrany mod do nowo utworzonego folderu . W tym folderze tworzysz nastepny podfolder o nazwie tego modu. Po kolei kopiujesz i przeklejasz kazdy plik package lub scrypt modu do tego podfolderu. Gdy przekleisz wszystkie pliki wklejasz ten nowo utworzony folder z nazwa modu do folderu mods.
    Następnie wlącz gre i sprawdz czy juz ten mod ci sie pokazuje.
    Musisz tez sprawdzic czy Origin nie odhaczyl ci samowolnie w miedzyczasie tych dwóch zaznaczonych opcji w opcjach gry : "Wlącz zawartość zmodyfuikowaną i mody" i "Mody ze skryptami właczone"

• muszę zrobić tak z każdym modem po kolei? Dziękuje za pomoc

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @dariaSch1

No niestety - szybciej pojdzie jesli pobierzesz program WinRAR - poszukaj go w necie przez Google.
    Gdy masz ten program to po prostu klikasz prawym myszy na pobrany mod i wybierasz opcje "wypakuj tutaj' albo "Exctract here" - jesli bedziesz mial ten program po angielsku.
    Po kiknieciu wszystkie pliki same sie wypakuja do tego folderu , a ty juz teraz mozesz wyrzucic z tego folderu paczkę ktora pobrałes i wkleic ten folder do mods.
  • Zrobiłam to co napisałeś ale mod nadal mi się nie pokazuje. Próbowałam jeszcze z innymi i też nie działą.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@dariaSch1 

A możesz napisać, jaki konkretnie nie działa Ci mod? 🙂

Jeżeli próbowałaś otwierać mody/CC notatnikiem, to nie będą one działać.

Teraz wszystkie mody/CC, które pokazują Ci się w postaci notatnika, musisz usunąć z gry oraz z komputera. Przeczyść komputer programem CCleaner, do pobrania tutaj.

Następnie uruchom ponownie komputer i sprawdź, czy nowo pobrany mod, lub i CC nadal będa sie pokazywać w postaci notatnika. Jeżeli tak, to na pliku modu kliknij prawą stroną myszki, a następnie wybierz opcję: "Przywróć poprzednie wersje".

• Nie dziłają mi żadne mody... Aktualnie próbuję zrobić to twoim sposobem. Jak mi się uda to oczywiście napiszę.

• Po oczyszczeniu i ponownym uruchomieniu komputera nic się nie zmieniło. Po kliknięciu przywróć poprzednie wersje nic sie nie zmieniło. Już nie wiem co zrobić.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@dariaSch1 

Obawiam się, że w takim wypadku jedynie pomoże przywrócenie  komputera do ustawień fabrycznych. Niestety jest to  niebezpieczna czynność, więc nie radzę Ci samej grzebać.

Dlatego najlepiej poproś kogoś doświadczonego, lub udaj się do serwisu.

Pamiętaj, żeby przed wykonaniem tej czynności, zapisać na dysku zewnętrznym (płycie DVD lub pendrivie) wszystkie dane, ponieważ po przywróceniu ustawień fabrycznych zostaną one bezpowrotnie usunięte.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,220 PostsLatest Activity: 3 hours ago