Forum Discussion

Re: Problem z grafiką: krawędzie

@20maks01 

Widzę że karta jest Ok, sterowniki również 🙂

Jeśli masz włączoną aplikację G-Force Experience w zasobniku systemowym, to ją wyłącz - robi więcej szkód w grach jak pożytku.

Wejdź jeszcze w Panel Konfiguracyjny NVidia i zobacz czy masz zaznaczoną opcję  "Użyj ustawień aplikacji 3D" jak na zdjęciu, jeśli nie to zaznacz to i Kliknij "Zastosuj"

Daj znać, czy pomogło 🙂

5 Replies

• Pomogło, bardzo dziękuję, mam tylko jeszcze jedno pytanie: czy te drzewa, rośliny zawsze jak się oddala kamerę to się tak rozmazują, czy to też jest jakiś problem?

Wysyłam screena o co mi chodzi

• Po dłuższym sprawdzeniu nie będę ukrywać, że pomogło ale dalej jest problem, natomiast nie jest aż tak źle, że nie da się grać

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    7 years ago

@20maks01 

Bardzo się cieszę, że Ci pomogło 🙂

Co do oddalania widoku i rozmywania się w oddali, nic nie poradzimy.

Dużo czynników wchodzi w grę - Oświetlenie w samej grze względem pór roku, zachmurzenie, śnieg, deszcz itp..

U mnie tak samo się dzieje, z oddali obraz jest z lekka rozmyty.

Spróbuj poustawiać w opcjach graficznych gry jeszcze różne warianty, ale nie gwarantuję że da to satysfakcjonujący efekt.

Myślę , że ograniczenia mogą być w samym silniku graficznym gry.

Jeszcze zobacz, czy masz zaznaczony w opcjach "tryb laptopa", jeśli jest to odznacz to jak najbardziej.

Pozdrawiam 🙂

• Pozmieniałem w ustawieniach, niezbyt pomogło ale i tak jest naprawdę dobrze, więc jeszcze raj wielkie dzięki 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,167 PostsLatest Activity: 3 hours ago