Re: Gra The Sims 4 nie chce się uruchomić. Proszę o pomoc
Przepraszam, że wczoraj nie odpowiadałem, ale byłem zajęty. Wykonałem kroki zaproponowane przez @MattiuDefo . Gra dalej nie działa ☹️ . Co ciekawe, wziąłem wczoraj komputer do znajomego, podłączyliśmy komputer u niego w domu i gra działała zupełnie normalnie i OK. Gdy wróciłem do domu i podłączyłem komputer u mnie, nadal występuje ten sam błąd i gra się nie uruchamia. Nie wiem co robić. Czy ktoś ma jakieś pomysły?
Nie pisz wszędzie o tym problemie ok bo zrobił się mały bałagan. Postaram się Tobie pomóc więc spokojnie.
Spróbuj włączyć grę w trybie offline.
Sprawdz porady z TEGO tematu który założyłeś i daj znać czy kroki zaproponowane przez @HarleyQuinn2922 pomogły.
Dodatkowo powtórz kroki które już wykonałeś na początku, jeśli w trybie offline nadal będzie problem.
1. Usuń folder the sims + naprawa gry 2. Czysta instalacja sterownika do karty graficznej instrukcja powyżej 3. Aktualizacje net framework ( pobierz TUTAJ ewentualnie z folderu instalacyjnego gry) 4. Czyste uruchomienie komputerainstrukcja 5. Uruchomienie Origin i gry jako administrator.
Dodatkowo zainstaluj Oirgin w wersji Beta.
Warto też spróbować utworzyć drugie konto w systemie z prawami administratora i tam uruchomić grę.
Jeżeli nadal będzie problem poproszę kogoś z EA by pomógł rozwiązać twój problem.
Warto też sprawdzić samą grę bez dodatków, czy ona ruszy. Mody/CC jeżeli posiadasz też warto je przenieść na pulpit i spróbować uruchomić grę. Ten problem jest dość dziwny, u twojego kolegi działa a u Ciebie nie. Podłączaliście do laptopa monitor ?
Czy w innych grach jest to samo ? Rozumiem, że gra jest kupiona a nie pirat ?
@MattiuDefoGra bez dodatków też nie rusza. Modów/CC nie miałem. Nie wiem za bardzo, jak jest w innych grach, bo grywam tylko w Simsy, ale w przypadku The Sims 3 jest ten sam problem, - nie chce się uruchomić przez kartę graficzną. Mój komputer to PC, kolega miał inny monitor i u niego działało. Myślisz, że to może być wina monitora? Wydaje mi się, że jest podłączony standardowo. Nie ja go podłączałem, bo nie znam się za bardzo na tych sprawach 🙂 .W DxDiag nic się nie zmieniło.
Skoro u kolegi działa na jego monitorze, to u Ciebie może być zle podłączony, np pod płytę główną i dlatego wyskakuje błąd. Kabel od monitora powinien być podpięty bezpośrednio do grafiki.
Przepraszam, że tyle nie odpisywałem, ale byłem ostatnio troszkę zajęty (zakończenie roku 😉 ) . Dzięki za pomoc! 🙂 . Winnym był rodzaj kabla łączącego monitor z komputerem. Kolega miał HDMI-HDMI, a ja miałem HDMI-DVI. Kupiłem HDMI-HDMI, podpiąłem i The Sims 4 działa bardzo dobrze 😉 . Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc @MattiuDefo 🙂 . Pozdrawiam 🙂 .
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 3 months ago