Forum Discussion

Re: Gra The Sims 4 nie chce się uruchomić. Proszę o pomoc

Przepraszam, że wczoraj nie odpowiadałem, ale byłem zajęty. Wykonałem kroki zaproponowane przez @MattiuDefo . Gra dalej nie działa ☹️ . Co ciekawe, wziąłem wczoraj komputer do znajomego, podłączyliśmy komputer u niego w domu i gra działała zupełnie normalnie i OK. Gdy wróciłem do domu i podłączyłem komputer u mnie, nadal występuje ten sam błąd i gra się nie uruchamia. Nie wiem co robić. Czy ktoś ma jakieś pomysły?

10 Replies

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    6 years ago

@wikszefu2 

Nie pisz wszędzie o tym problemie ok bo zrobił się mały bałagan. Postaram się Tobie pomóc więc spokojnie.

Spróbuj włączyć grę w trybie offline.

Sprawdz porady z TEGO tematu który założyłeś i daj znać czy kroki zaproponowane przez @HarleyQuinn2922  pomogły.

Dodatkowo powtórz kroki które już wykonałeś na początku, jeśli w trybie offline nadal będzie problem.

1. Usuń folder the sims + naprawa gry
    2. Czysta instalacja sterownika do karty graficznej instrukcja powyżej
    3. Aktualizacje net framework ( pobierz TUTAJ ewentualnie z folderu instalacyjnego gry)
    4. Czyste uruchomienie komputerainstrukcja
    5. Uruchomienie Origin i gry jako administrator.

Dodatkowo zainstaluj Oirgin w wersji Beta.

Warto też spróbować utworzyć drugie konto w systemie z prawami administratora i tam uruchomić grę.

Jeżeli nadal będzie problem poproszę kogoś z EA by pomógł rozwiązać twój problem.

Znalazłem też na TEJ stronie kolejne kroki.

Musisz ustawić podobnie tylko, że w aplikacji AMD odpowiednik GeForce Experience https://forums.geforce.com/default/topic/1013327/geforce-1000-series/gtx-1060-quot-can-t-run-the-sims-4-with-the-video-card-in-the-system-quot-/

I prześlij nowy plik  DXDIAG.

• wikszefu2's avatar
    wikszefu2
    6 years ago

Cześć,

Próbowałem wszystkich kroków - niestety nic nie pomogło ☹️ .

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    6 years ago

@wikszefu2 

Prześlij nowy plik  DXDIAG.

Warto też sprawdzić samą grę bez dodatków, czy ona ruszy. Mody/CC jeżeli posiadasz też warto je przenieść na pulpit i spróbować uruchomić grę. Ten problem jest dość dziwny, u twojego kolegi działa a u Ciebie nie. Podłączaliście do laptopa monitor ?

Czy w innych grach jest to samo ? Rozumiem, że gra jest kupiona a nie pirat ?

• wikszefu2's avatar
    wikszefu2
    6 years ago

@MattiuDefoGra bez dodatków też nie rusza. Modów/CC nie miałem. Nie wiem za bardzo, jak jest w innych grach, bo grywam tylko w Simsy, ale w przypadku The Sims 3 jest ten sam problem, - nie chce się uruchomić przez kartę graficzną. Mój komputer to PC, kolega miał inny monitor i u niego działało. Myślisz, że to może być wina monitora? Wydaje mi się, że jest podłączony standardowo. Nie ja go podłączałem, bo nie znam się za bardzo na tych sprawach 🙂 .W DxDiag nic się nie zmieniło.

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    6 years ago

@wikszefu2 

Skoro u kolegi działa na jego monitorze, to u Ciebie może być zle podłączony, np pod płytę główną i dlatego wyskakuje błąd.  Kabel od monitora powinien być podpięty bezpośrednio do grafiki.

• wikszefu2's avatar
    wikszefu2
    6 years ago

Jejku... Nie za bardzo znam się na tych technicznych sprawach :/  Komputer podłączał mi kto inny 😉

PS. Oczywiście, że gra kupiona legalnie.

• wikszefu2's avatar
    wikszefu2
    6 years ago

Cześć! 🙂

Przepraszam, że tyle nie odpisywałem, ale byłem ostatnio troszkę zajęty (zakończenie roku 😉 ) . Dzięki za pomoc! 🙂 . Winnym był rodzaj kabla łączącego monitor z komputerem. Kolega miał HDMI-HDMI, a ja miałem HDMI-DVI. Kupiłem HDMI-HDMI, podpiąłem i The Sims 4 działa bardzo dobrze 😉 . Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc @MattiuDefo 🙂 . Pozdrawiam 🙂 .

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 3 months ago