Forum Discussion

Re: zmiana języka w grze

Ale przecież obecnie podstawa jest bezpłatna. Dlaczego mam iść ją kupować? Czy nie można po prostu pobrać innej? Też własnie staram się to zrobić. Obecnie mieszkam we Francji i chcę mieć Simsy po francusku, ale kupiłam je jeszcze dawno temu w Polsce. Nie mam opcji kupienia drugiej czy inaczej mówiąc pobrania za darmo tak jak można to zrobić jak się nie ma podstawy Sims 4...

ROZWIĄZANIE

Udało mi się. -> tylko podkreślam, że ja na prawdę mieszkam za granicą. Nie wiem jak to zadziała u innych.

Pobrałam jakąś starą wersję Origin z chomikuj (tylko czytajcie komentarze, żeby wirusa nie pobrać!) i na Originie kiedy wzięłam Instaluj miałam do wyboru taaaakie ogromne pole wyboru języka jak w screenie. W EA tak nie było. Teraz Simsy się instalują i mam nadzieję, że potem bez problemu przejdę na EA bo nie wiem czy na Originie jeszcze można grać. 

Przed instalacją sprawdźcie w Originie kraj do jakiego jesteście przypisani. Na początku po instalacji o to Origin zapyta.

Pozdrawiam,

6 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@consilka 

To  nie jest rozwiązanie. Serwery typu chomikuj zawierają wirusy nie tylko na swoich stronach, ale też znajdują się one w pobranych paczkach (ukryte). Ponadto każda następna aktualizacja Origin-a  może automatycznie zmienić język w twojej grze, a wtedy możesz mieć problem z grą. Owszem, możesz grac off-line i nie aktualizować Origin-a, ale wtedy nie zaktualizujesz gry, nie będziesz miała dostępu do Galerii, ani dostępu do Sklepu Origin. Nie wprowadzisz też nowego kodu gry.

Ponadto aplikacja Origin  niedługo zostanie całkowicie zastąpiona aplikacją EA app i wtedy  już nic nie ustawisz. Dlatego jedyną dostępną opcją jest ta, którą wyżej opisała koleżanka.

• consilka's avatar
    consilka
    3 years ago

Chodzi Ci o to? Przecież to się kompletnie mnie nie dotyczy, bo ja chcę mieć właśnie grę zgodną z moim rejonem.

@cez34n6s8zqm

"Języki są przypisane do regionów wiec tego co masz na angielski zmienić nie możesz. "->> Ale JA faktycznie mieszkam za granicą. Więc skoro podstawa jest obecnie bezpłatna to jak mogę ją pobrać? Mam chodzić po sklepach i szukać gry, którą każdy może pobrać bezpłatnie? Mogłabym nawet usunąć podstawę z Polski i wtedy pobrać tą przypisaną do mojego rejonu ale jak? Gdzie Wy widzicie te opcje żeby pobrać drugą wersję? Albo żeby usunąć grę? W EA nie ma kompletnie nic w ustawieniach. W Origin jest trochę więcej opcji.

"Jedyną opcją jest podstawy zakup gry (kodu) na platformie zagranicznej lub za granicą w wersji płytowej w wersji angielskiej.. Kupując grę na platformie zagranicznej typu Amazon (nigdy Origin) trzeba zaznaczyć, ze chcesz wersje angielska bo inaczej z automatu patrząc na twój adres wcisna ci polską.
    Wpisujes kod w Kolekcja (EA ap) lub w Biblioteka (Origin) na swoim koncie i od tego momentu masz dwie wersje gry polską i anglojęzyczną. Odinstalowujesz polska grę i instalujesz z biblioteki wersję anglojęzyczną. Wszystkie dodatki dostosują się do języka podstawki więc tez będą anglojęzyczne. nawet jeśli potem kupisz dodatek w polskim sklepie EA"

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@consilka 

Twój przypadek jest inny, niż @cez34n6s8zqm . Jeżeli mieszkasz obecnie we Francji to myślę, że wystarczy, żebyś odinstalowała  grę i pobrała ją na nowo z Origin (to samo dotyczy aplikacji EA App).

Origin/EA App automatycznie wykryje twój region i przypisze do niego odpowiedni język.

Na pewno jednak nie polecam instalowanie aplikacji Origin z zainfekowanych stron internetowych.

• consilka's avatar
    consilka
    3 years ago

Niestety w EA App przy instalacji miałam tylko 3 podstawowe języki tj. polski, czeski i rosyjski. Tylko origin widział więcej języków.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@consilka

Instalowalaś Origin mieszkając w Polsce i masz wersje dla Polski obojętnie gdzie się po tym przeniesiesz dalej masz polska wersję Origin. powiązany z twoim polskim adresem mailowym, bo te konto mailowe tez zakładałaś w Polsce.
    Praktycznie sie nie da tego obejść od strony gracza . Musialabyś zalozyć nowe konto mailowe we Francji nastepnie pobrać EA ap wersje francuską - jesli podasz te nowe konto mailowe załozone we Francji to z automatu sie pobierze EA ap dla Francji . Teraz juz mozesz sciagnać bezplatną wersje Simsów stamtąd. Ale nie bedziesz miała dodatków bo są na innym koncie. Musisz w takiej sytuacjo skontaktować sie AHQ dla Francji i tam błagać po francusku aby ci EA - oddział Francja te oba konta połaczyła
    .https://answers.ea.com/t5/Les-Sims-4/ct-p/the-sims-4-fr?profile.language=fr

Praktycznie lepiej choc kosztownie jest kupić we francuskim sklepie podstawke w jezyku francuskim - na pewno przecenioną 

Odinstalować polską wersje, wklepać kod tej płyty na EA ap  i w bibliotece będziesz miała dwie wersje gry - polska i francuska. Pobierasz francuska i wszystkie dodatki instalują się w języku podstawki

• To ma sens. Dzięki wielkie. Rozejrzę się po sklepach póki jeszcze może są dostępne i postaram się gdzieś kupić. Oby jeszcze były. To faktycznie lepsze rozwiązanie na przyszłość. Nie chcę za jakiś czas znów z tym walczyć a Franuzi nie należą do osób bardzo pomocnych....

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,147 PostsLatest Activity: 53 minutes ago