Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: the sims 4 po aktualizacji - glitch

@marekzb

Nie naprawi bo to bug gry, ktory musi być naprawiony patchem EA.
EA wie o tym i na Twterze dała info, że pracują nad tym problemem.ale trochę czasu im to zajmie.

Ja  mam wylaczone starzenie sie dla calej populacji łącznie z granymi simami, ale te wyłaczenie jakoś wcale nie działa na simy NPC -więc ta opcja tez jest zepsuta. Z kolei przy właczaniu gry mój sim ma zero przeżytych dni jako nastolatek, ale po kazdej podrozy nagle skokiem mu tych dni przybywa i na tej wartosci staje. Po czym jak wyjde z gry i wrocę to znów ma zero dni. Jest to generalnie skopany skrypt gry i zdaje sie ze programiści EA piszą go na nowo,  

5 Replies

• marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    3 years ago

Niestety trzeba sobie zrobić przerwę, bo gra nie gra. Wczoraj  spróbowałem skorzystać z Waszych porad, ale gra nie zapisuje się niezależnie od tego jak wchodzę, czy przez Wczytaj grę, czy bezpośrednio. Jak coś kupię, zapiszę grę, wyjdę i wejdę jeszcze raz - nie ma zakupionych rzeczy w grze. Simy cały czas są niemowlakami i nie rosną. Starsze Simy trzeba wziąć z Galerii, albo z CAS.. To co miałem przed aktualizacją jest, po aktualizacji nie ma nic. Wychodzę do parku, albo odwiedzam znajomych wszystko wraca do poprzedniego stanu. Wchodzę do CAS, gra wraca do poprzedniego stanu. Tak się nie da grać. Dostałem dzisiaj dodatek Licealne lata, ale nie będę go rejestrował w Origin dopóki nie naprawią głównej gry. Tym bardziej, że czytam opinie, że ostatni dodatek na razie jest niegrywalny.

Pierwszy raz mi się to zdarzyło od 2001 r., kiedy zacząłem grać w The Sims. Nie zdarzyło się też tak od jesieni 2014, kiedy przeszedłem na Sims 4, żeby producent zepsuł grę. Jeszcze nie próbowałem cofnąć aktualizacji, ale czy to w ogóle możliwe?

Mogę jeszcze założyć inne konto na Origin, kupić podstawową grę i zacząć od początku, ale boje się, że gra mi się zaraz zaktualizuje i po raz drugi zostanę w ręką w nocniku.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@marekzb

Aha ..czy ty nie wlozyles sobie przypadlkiem do gry najnowszej wersji WW moda? On moze dać taki efekt..

• marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    3 years ago

@kreatora Włożyłem… :-) z 30 lipca. Właśnie sprawdzam… Dzięki za podpowiedź

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@marekzb

Usuwanie modów, cache, pliku oraz naprawa nie pomoże.
    Jedyna rada to cofnac sie do poprzedniego sejfu w kórym nie zmienikles jeszcze ustawien relacji - dorosły - nastolatek. Jesli tych ustawien nie bedziesz tykał WW dziala dobrze.

• marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    3 years ago

@kreatora Masz rację. Usunąłem wszystkie save i zacząłem grę od zera. Wydaje się, że wszystko jest w porządku. Na szczęście w bibliotece i Galerii mam swoje rodziny, więc mogę część odtworzyć. Jeszcze nie poszedłem do szkoły. Dzisiaj spróbuję.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,229 PostsLatest Activity: 9 hours ago