Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
11 months ago

Re: Zepsuta lodowka, kuchenka(gotowanie)

Hej @YanFeiq 

Osobiście nie miałam takiego problemu, ale podsyłam Ci kilka porad z nadzieją, że pomogą:

- upewnij sie, że na spowolnienie procesów w grze nie wpływają inne programy na Twoim komputerze - w tym celu uruchom PC w trybie czystego rozruchu.

- jeśli posiadasz mody w grze tymczasowo wytnij je całkowicie z Dokumentów i wklej np. na Pulpit

- wyczyść pamięć podręczną EA app i napraw grę

Czy po założeniu nowej rozgrywki występuje ten sam problem?

Istnieje także możliwość, że jest to stary bug, który powrócił do rozgrywki. W przypadku, jeśli powyższe zalecenia nie przyniosą efektu, proszę kliknij opcję "Ja też" lub "Me too" pod tym wpisem na naszym angielskim forum.

8 Replies

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    11 months ago

@YanFeiq @EA_Kalina  Witajcie 🙂

Wejdę Wam w słówko, miałem ten sam problem, być może to w jakiś sposób pomoże - Przyczyną u mnie była przeładowana lodówka warzywami, owocami, jedzeniem itp. Kuchenka w pewnym sensie podlega zawartości lodówki i reaguje podobnie na opóźnienie w interakcjach.

Spróbuj opróżnić częściowo lodówkę lub całkowicie - Wyciągając jej zawartość np. na podłogę lub gdziekolwiek znajdziesz miejsce, i tym samym opróżnij zawartość wyposażenia sima, którym chcesz gotować. Następnie sprawdź na kuchence lub lodówce czy interakcje pojawią się bez opóźnień.

• @Narayen Dziekuje za pomoc, lecz lodowka moze byc calkowicie pusta tak samo wyposarzenie sima i nadal blad jest taki sam :/
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    11 months ago

@YanFeiq 

Spróbuj usunąć plik localthumbcache.package z Dokumenty, nic się nie stanie z grą, a wręcz może pomóc - dla ułatwienia pokaże na zdjęciu:

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    11 months ago

@YanFeiq 

A próbowałeś na innych lodówkach i kuchenkach czy jest tak samo? - Spróbuj to wszystko sprzedać i kupić inne modele.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,178 PostsLatest Activity: 23 minutes ago