Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: SIMS 4 - zapętlająca się aktualizacja ze stycznia

@madmips

!. Kiknij nie ikonke gry ale Orign i sprawdź czy to nie on domaga sie aktualizacji, akie zjawisko zdarza sie gdy wymagane sa te dwie aktualizacje jednoczesnie

2. Wyczyść cache Origin
https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

3, Jesli masz program antywirusowy Avast , AVG, Sophos czy Kasperski albo jakikolwiek inny odinstalij go do zera. Na dzis od czasu listopadowej aktualizacji kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gry. Nawet ten uruchamiajacy grę lub te własnie aktualizowane. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
Tu jest info jak odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
Po odinstalowaniu antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane podczas aktualizacji pliki.
Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw
. Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki Origin - Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - razem cztery pliki do wyjatkow w twoim dotychczaswoym programie antywirusowym jesli potrafisz to zrobić.

Nie jestem pracownikiwm EA

5 Replies

• SIMS 4 - ostatnia, styczniowa aktualizacja instaluje się w kółko. Instaluje się (przynajmniej tak twierdzi), po czym ponownie wyskakuje komunikat o konieczności uruchomienia aktualizacji aby można było grać. Próbowałem użyć naprawiania plików - nie dało żadnego efektu. Wylogowanie i ponowne logowanie - żadnego efektu. Gra uruchamia się tylko w trybie offline - bez aktualizacji. Co mam zrobić? Zgłosiłem to i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi od EA.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @weronikapuchyr

A wyczysciles cache Origin jak bylo podane wyzej 3 posty wyzej?
    Sprawdziles czy to nie antywirusz jest winien?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,202 PostsLatest Activity: 17 hours ago