Te błedy powstały z powodu przeciązenia serwera - zdaje sie ze nikt nie przewidział ile setek tysiecy graczy naraz spróbuje to pobrać
Wczoraj EA usunęła bug ktory uniemożliwiał pobieranie gry jednak w dalszym ciagu niektorych graczy dotyka bug ktory powoduje ze "Przygotowywanie do pobierania" . nie kończy się nigdy. Wiec jesli macie taki bład poczekajcie az EA go naprawi, bo wciąz pracuja nad tym. Będzie komunikat
Gdzie znajdziesz te foldery : 1.EA Desktop oraz EA Games Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal 2. Origin Games Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games UWAGA Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu zrób to samo z folderem gry na Steamie Szukaj go w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Twoja gra
Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
tak chce pobrac fifa 23 ktora kupilem 5 miesciecy temu jescze na orgininie i teraz jak chce ja pobrac to mi pisze ciagle przygotowanie lub wystopil blad z pobieraniem cos poszlo nie tak podczas pobierania daj nam kilka minut i sproboj ponownie próbuje ponowie lecz nie pomoga tak samo stosowalem sie to twoich poleceń wylaczylem windows defendera wyczyscilem cache lecz nic nie pomaga
Zgłosiles ten post na forum gry The Sims4 . Prosze założ temat w dziale Fifa23 https://answers.ea.com/t5/FIFA-23/ct-p/fifa-23-pl Byc moze jest to problem z Antycheat ale w tym dziale są lepsi ode mnie specjaliści w temacie Fifa23
Mój problem ściślej dotyczył błędu z brakiem zawartości w bibliotece, po próbie uruchomienia zainstalowanej gry. Jeszcze wczoraj wszystko działało. Kupiłem jedno DLC na promce, wczoraj się zainstalowało, śmigało fajnie, a dzisiaj już kłopot. Zdecydowałem się więc odinstalować grę, a teraz w ogóle sama gra nie chce się zainstalować. Więc poprzedni problem nie występuje, ale tylko dlatego, bo grę usunąłem z dysku. Sama gra w bibliotece wydaje się być jakoś zbugowana. Raz pokazuje się w bibliotece, a raz jest sugerowana w proponowanych grach FTP. Tak czy inaczej po próbie instalacji wywala błąd. Nawet nie zaczyna się pobierać. Mogę tylko wybrać lokalizację instalacji, ale nawet do instalacji nie dochodzi. Siedzę nad tym od kilku godzin xd
Opiszę rzeczy, które nie pomogły: - Resetowanie komputera, - Odzyskiwanie aplikacji i czyszczenie pamięci podręcznej, - Kontakt z supportem i wyłączanie usług oraz grzebanie w menedżerze zadań. Tam to w ogóle nie polecam Wam grzebać jak się nie znacie. Możecie przypadkiem wyłączyć usługi, które ciężko wam będzie uruchomić. W ogóle nie wiem co to za porady z ich strony, żeby kazać użytkownikom grzebać w takich ustawieniach xdd Gdzie (oczywiście nie obrażając Was <3 ) Ale w domniemaniu zdecydowana większość graczy nie zna się na takich rzeczach :P - Reinstall apki także nie pomógł, - Kontrolowany dostęp do folderów zapory Windows Defender, - Resetowanie kolejki instalacji dodatków oraz instalacja samej/czystej gry też nie pomogła, - Zmiana folderu instalacyjnego,
Rzeczy, których nie próbowałem, ale nie spróbuję, wyjaśnię dlaczego: - Instalacja na innym komputerze - Nawet jeśli pomoże, no to mam swój komputer, na którym chcę grać, nie na żadnym innym xd - Instalacja na innym koncie Windows - Jak wyżej, chciałbym grać nadal na moim głównym koncie, - Instalacja na innym koncie EA APP - Jak wyżej, chciałbym grać na moim głównym koncie,
Niechętnie ale spróbuję przez Epica za chwilę, jak inni radzili. Zaraz dam znać co i jak. Epica ogólnie nie polecam, bo miałem w nim problem z synchronizacją dodatków, cały czas też działał w tle i podkradał RAM. Na komputerze nawet to działało, ale na przykład na lapku narzeczonej gra odpalona w Ea App jednocześnie z zawartością Epica strasznie zamulała laptopa. Nawet pamiętam jak Epic za darmo dał jakieś DLC, dodaliśmy je do konta, pozostałe DLC mieliśmy z EA APP. Tak wszystko muliło, że woleliśmy kupić DLC drugi raz na Ea App xdd Ogólnie odradzam, ale tylko pod kątem własnych doświadczeń, bo technicnzie to nie wiem, czy może wam to jakoś zaszkodzić. Ale do brzegu. Zaraz spróbuję zainstalować przez Epica, po czym go usunę i dam znać co i jak 🙂
Okej, Epic Games Launcher w ogóle nie pomógł, a nawet wypluł nowe błędy, otóż:
Zainstalowałem Epica i spróbowałem zainstalować simsy przez niego. Poprosił mnie o powiązanie kont z Ea App, co też zrobiłem. Jednakże niewiele to dało, bo Epic wyrzucił przez Ea App nowy błąd, o tym, że simsów w ogóle nie mam w bibliotece.
Jednakże Spróbowałem jeszcze jednej rzeczy i podziałało:
Mianowicie raz jeszcze spróbowałem zainstalować grę przez Ea App z tym, że odznaczyłem absolutnie każde DLC, jak poniżej:
I gra zaczęła się instalować, ale co ciekawe i tak wypluła błąd. Mimo tego błędu udało się zainstalować grę:
Zaraz dam znać co dalej, czy gra działa i co z dodatkami. Aha jeszcze jedna uwaga. Nie wiem, czy to, co zrobiłem to zasługa Epica. W każdym razie grę instalowałem przez Ea App, jednakże z uruchomionym Epiciem w tle, ale bez używania go. Tylko że, gdy chciałem go usunąć, to system wyrzucił uwagę, że Epic jest aktualnie używany w tle. A nie był. Jedynie co w tle się działo, to Ea App instalował Simsy 4. Zaraz tu wrócę i dam znać co z DLC i przede wszystkim, czy gra działa
Okej, poległem XD Bez Epica raczej nic nie zrobicie, a przynajmniej w moim przypadku. Poniżej opisałem co robiłem, bo robiłem to w trakcie, może kogoś zainteresuje :v BTW. Zróbicie backup saveów, nie jestem pewien, czy gra automatycznie je usuwa/przywraca. Przezorny zawsze ubezpieczony xd Lokalizacja saveów: Documents\Electronic Arts\The Sims 4\saves
Simsy się zainstalowały i jak już Wam pisałem wcześniej, chciałem wywalić Epica z komputera, bo zwyczajnie go nie używam, a nie chcę dzielić Simsów na dwie apki. Pisałem o tym wcześniej. Po kolei jak to było:
- Po zainstalowaniu Simsów spróbowałem usunąć Epica, ale nie chciał się usunąć, bo wyskoczył komunikat, że gdzieś działa w tle nadal, - Był wyłączony, ale widocznie jakieś jego procesy działały w tle. Jeśli macie z tym problem, i też chcecie Epica usunąć z dysku, to jest na to sposób. Opiszę jak na Windowsie 10. Windows 7 podobnie, natomiast 8 i 11 nie wiem. Nie korzystałem. Na klawiaturze kombinacja Alt + Ctrl + Del. Otworzy się panel, wybieracie "menedżer zadań", dalej otwieracie zakładkę "Procesy" i szukacie takich, które w nazwie mają "Epic Games Launcher" lub "Epic Web Helper". Zamykacie je i raz jeszcze można próbować usunąć Epica. Tym razem powinien ruszyć deinstalator. U mnie zadziałało - Epic wywalony. Odpaliłem Simsy I tu jest kłopot. Bo chcą się mimo wszystko odpalać przez Epica. Windows sugeruje pobranie go, po chwili przerzuca jednak na Ea App, ale nic poza tym się nie dzieje :/ Wychodzi na to, że gra pomimo instalacji bezpośrednio przez Ea App z jakiegoś powodu zainstalowała się przez Epica. Tak podejrzewałem. Jeśli jesteście w podobnym stanie rzeczy, a jednoczesna obecność Epica i EA App Wam nie przeszkadza, to wystarczy, że zainstalujecie Epica i wszystko powinno działać. W moim przypadku nie chcę takiego stanu rzeczy. - Raz jeszcze usuwam Simsy z dysku, Epica nadal mam usuniętego. Myślałem, że zainstalowanie Simsów bezpośrednio z Epica rozwiąże problem. Tylko, że nie. Z jakiegoś powodu te Simsy mimo braku Epica nadal są z nim powiązane. I w tym momecnie instalacja ich bezpośrednio z Ea App nawet z wyrzuconym Epiciem z dysku daje taki rezultat, że Simsy instalują się z biblioteki Epica. Nieźle porkęcone :/ - Musicie usunąć powiązanie swojego konta Epic z kontem EA. Ale uważajcie, bo robiąc to, możecie utracić dane, jeśli macie jakieś inne powiązane między tymi kontami gry. Dlatego warto się zapoznać z ostrzeżeniem i konsekwencjami, o których poniżej za chwilę. - Jak usunąć powiązanie? Co ciekawe, robi się to nie ze strony Epica, ale ze strony EA. Musicie zalogować się do waszego portalu klienta i odpiąć połączenie. Screen poniżej jak to wygląda. Po próbie odłączenia wyskoczy wam info o ryzyku, o którym wspomniałem wyżej. Proszę zapoznajcie się z nim
Tak to wygląda, jak powyżej. Powracając do sedna sprawy:
- Dalej po usunięciu połączenia raz jeszcze odpaliłem Ea App z nadzieją, że teraz simsy zaskoczą z biblioteki EA. Ale niestety *. Nie działają jak na początku. Możnaby jeszcze spróbować ze Steamem, ale to będzie działać podobnie jak na zasadzie Epica.
Mało tego EA App nadal sugeruje, że Simsy są od Epica XD ale to chyba zwykły błąd, bo próbują się instalować z biblioteki Ea, poza tym nadal wyrzucają bład
Podsumowując, Epic wam pomoże, ale jeśli nie chcecie go używać, tak jak i ja, to musimy zaczekać na rozwiązanie od EA, bo to najprawdopodobniej od nich błąd :/
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,204 PostsLatest Activity: 8 hours ago