Forum Discussion

Re: Wiejska sielanka problem

Hej @SweetButerfly 

Prawdopodobnym powodem nie pojawienia się dodatku w grze jest to, że używasz Tradycyjnej wersji gry. Jest to wersja, która jest przystosowana do słabszych komputerów z systemem Windows 32. Natomiast dodatek "Wiejska sielanka" został stworzony na systemie 64 BIT.

Użytkownicy wersji Tradycyjnej przeznaczonej dla słabszych komputerów nie mogą używać żadnych dodatków powstałych po listopadzie 2019 roku począwszy od Uniwersytetu. Kupić można, zainstalować - też, ale używać już nie.

Artykuł: https://help.ea.com/pl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-legacy-edition/

Pozdrawiam.

14 Replies

• Dowcip polega na tym ze system posiadam w 64 bit ale nie chcą mi się wtedy simsy odpalić.  Postaram 8 GB RAM spełnia warunki wymagane.  

Może jakaś instrukcja jak odpalić simsy na 64 bit?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 years ago

@SweetButerfly 

Przede wszystkim odinstaluj tradycyjną wersję gry. Zanim to zrobisz - skopiuj na pulpit komputera folder The Sims 4 znajdujący się w katalogu Dokumenty>Electronic Arts, gdyż zawiera on zapisy Twojej rozgrywki, folder Tray (Bibliotekę Galeryjną), etc..

Gdy odinstalujesz grę to otwórz aplikację Origin i kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę normalnej wersji gry. (Okładka powinna znajdować się w twojej Bibliotece gier).

Następnie wybierz opcję Właściwości gry>Zaawansowane opcje uruchamiania - tam zobacz, jaką opcję masz zaznaczoną:

- The Sims 4 64 BIT, czy

- The sims 4 32 BIT Legacy Edition.

Jeżeli  jest zaznaczona ta druga opcja to przełącz opcję na The Sims 4 64 BIT i pobierz normalną edycję  The Sims 4 na swój komputer.

Po zainstalowaniu gry, włącz ją, wybierz jakiegoś Sima z CAS i zakwateruj go w jakimś domu, a następnie zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z gry.  Wtedy w katalogu Dokumenty utworzy się folder The Sims 4.

Z folderu The Sims 4 znajdującego się na pulpicie  skopiuj następujące foldery:

- Mods (jeżeli masz w nim jakieś mody/CC

- saves

- Tray

i włącz grę, powinna się pokazać stara rozgrywka oraz nowo zakupiony dodatek "Wiejska Sielanka".

Milej zabawy w grze.🥳

• @danuta720  tylko dlatego gram w ts4 bo właśnie przełączyłam na 32 nigdy nie chciało odpalić mi na 64 . Na początku był problem z dll I później znowu jakieś problemy . I teraz znowu pół nocy odinstalować wszystko bo nie widzę opcji odinstalowania tylko tradycyjnej wersji . 

Brak mi sil . 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 years ago

@SweetButerfly 

Usterka zgłaszana za pomocą kodu błędu kod 0xc000007b może wystąpić z powodu wielu różnych czynników. Do najczęstszych przyczyn należą nieprawidłowo skonfigurowane ustawienia systemowe lub nieprawidłowe wpisy w elementach systemu.

W tym temacie znajdziesz prawdopodobne rozwiązania: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/the-sims-4-aplikacja-nie-zostala-wlasciwie-uruchomiona-0xc00007b/td-p/8856261

UWAGA: Zawsze uruchamiaj aplikację Origin jako Administrator:

- klikając prawym przyciskiem myszy na ikonę aplikacji>wybierasz z okienka opcję "Uruchom jako administrator"

Polecam obejrzenie tych filmów:

https://www.youtube.com/watch?v=1cVzzvTxh5U

I najnowszy:

https://www.youtube.com/watch?v=BPZSXE7SGsU

Ale  - UWAGA! - pliki pobierz z pierwszego linku, który podałam wyżej. Filmy jedynie pokazują, jak zlikwidować problem i gdzie umieścić właściwe pliki.

Pozdrawiam.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Dzięki za odpowiedź @SweetButerfly 🙂

Powiedz nam zatem co pomogło u Ciebie. Możliwe że na forum trafi ktoś z podobnym problemem i Twoja odpowiedź może pomóc 🙂

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 years ago

@SweetButerfly 

To świetnie, że moja porada przynajmniej częściowo pomogła > link do drugiego filmu. 🥳

Rozumiem, że pobrałaś stamtąd gotowe paczki, pamiętaj jednak, że takie paczki mogą zawierać wirusy (gotowe paczki mogą także zawierać nieaktualne już pliki), dlatego najlepiej pobierać pliki z autoryzowanych stron Microsoft-u.

Miłego grania! 🥳

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,180 PostsLatest Activity: 9 hours ago