Forum Discussion
5 Replies
- kreatora3 years agoHero (Retired)@sztywny2006
Czy to nowo kupiona gra, która sie nie uruchamia czy to gra w którą grasz od dłuzszego czasu i która nagle po po ostatniej aktualizacji przestała działać? @kreatoraZawsze działały, tą grę już mam dłuższy czas, po aktualizacji jedynie dodatki mi zjadło a potem pare dni później po poprawce (chwile chodziło, pare dni) a potem mi wywaliło grę i nie mogę jej odpalić, nawet robiłem formatowanie dysków odinstalowywałem aplikacje EA jak i również simsy, jestem po prostu bez możliwości wejścia a z innego komputera wszedłem na moje konto normalnie - co śmieszniejsze tamten komputer jest o wiele starszy od mojego
- kreatora3 years agoHero (Retired)
- Odlacz modem/router od pradu na najmniej 5 minut i wlacz ponownie - byc moze utraciłeś łacze szerokopasmowe na tym komputerze ktore jest wymagane miedzy innymi dla platformy EA ap i Discord i jestes tylko na laczu wąskopamowym ktore wystarcza dla wiekszości stron w internecie, ale nie dla tych platform
- Idź do folderu The Sims4 w Dokumenty/Electronic Arts (tego w którym są podfoldery Saves i Mods) i przenieś/ wysuń myszką go na pulpit komputera
Ścieżka do tego folderu w Win10 (odinstalowanie gry nie odinstaluje ci tego folderu, odinstaluje jedynie folder instalacyjny gry z Program Fildes, a ten ci pozostanie na komputerze , choc po formacie byc moze znikł) )
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co się otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Użytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2.Nastepnie napraw grę Otwórz EA ap Biblioteka – kliknij trzy kropki na okładce gry - opcja Napraw
Jednak jeśli grę kupileś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry
The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..
*UWAGA
Jesli naprawa nie będzie działac poprawnie , zawiesi się, wcale się nie włączy albo opcja Napraw zniknie, to może być oznaka ze grę jednak zablokowal program antywirusowy albo Windows Defender
3. Włącz grę aby utworzył się nowy folder The Sims 4 w Dokumentach
4. Jeśli gra się włączy zacznij nową grę byle jakim simem
wyjdź z gry i usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Jeśli miałeś jakieś mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Być może błąd ten wywołał jakiś nieaktualny mod czy CC . Będziesz na 100% potrzebował ich nowych wersji już dostosowanych do ostatnich aktualizacji5.Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Jeśli miałaś jakieś mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Być może błąd ten wywołał jakiś nieaktualny mod czy CC . Będziesz na 100% potrzebowała ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
6.Włącz grę i sprawdź czy błąd zniknął .w starym sejfie. Jednak jeśli miałeś jakieś obiekty CC w domach
meble itp. ) to stary sejf mógł się zbugować
.
Rozumiem ze oczywiście juz dawno dodałes wszystkie cztery foldery wymienione wyzej w postach do wyjatkow w Kontrolowanym Foldetrze dostępu w Windows Defender i w antywirusie z netu jesli takiego uzywasz.bo oprocz nieaktualnych modów , to blokada przez różne programy antywirusowe z netu lub przez Windows Defendera aplikacji EA i gry była jak dotąd najczestszym powodem nie właczania sie gry
Oczywiscie czasem blokuja gre programy takie jak Riva Tuner Statistic Server czy Nahimic 2 albo pobrane z netu albo zalaczone jako gift do systemu komputera w komputerach MSI - co gorzej, bo nie wyłaczy ich nawet czysty rozruch komputera - trzeba je odinstalowywac ręcznie ale to bardzo rzadkie przypadki. Aplikacja Discord czy nakładka Ge Force tez potrafi zablokować gre
Generalnie jednak wiekszosc takich programów jednak wyłaczy czysty rozruch komputera
https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
- @kreatora Powtórzyłem krok usunięcia folderu TS4, wszystko działa, dziękuję ślicznie!
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie @sztywny2006 🙂
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 11 minutes ago
- 6 hours ago
- 7 hours ago
- 11 hours ago
- 11 hours ago