Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
4 years ago

Re: Sim nie może umrzeć oraz zaręczyć się.

@KasiekB192

Jeśli uzywasz modów i CC
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
Przeczytaj tez ten podrecznik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Jeśli jeden z problemow nie zniknie albo pokażą się nowe daj znać bo być moze potrzebny jest fabryczny reset folderu gry.

5 Replies

• @kreatora Po wyjęciu modów i naprawie gry, mam już możliwość oświadczyn, jednak gra chodzi gorzej niż wcześniej z modami, wsadze folder z powrotem i sprawdze czy błąd jest spowodowany modami ( posprawdzałam je i te które były zepsute lub nie działały usunełam)
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @KasiekB192

Jeszcze sie nie zdarzyło aby gra się "naprawiala" dzięki dodaniu modów. Lepiej mi napisz na czym polega te "gorsze" chodzenie gry.
  • @kreatora W sumie to raczej moja wina, teraz zauważyłam że nie mam podłaczonej ładowarki do laptopa, a bez podłączenia gry gorzej chodzą, mój błąd nieważne :D
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@KasiekB192

Zdarza się 🙂
    Ale gra chodzi teraz juz dobrze i wszstkie błędy zniknęły po podlaczeniu ładowarki?

Jesli tak zaznacz moją odpowiedź. która ci pomogła  klikajac pod nią "Zaakceotuj jako rozwiazanie" aby inni gracze szukajac rowzwiązania podobnego prooblemu widzieli to od razu 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,178 PostsLatest Activity: 15 hours ago