Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Pomoc w pobraniu The Sims

@TinnieTinTan

Ten komunikat jest czyms w rodzaju zaszyfrowanej wiadomości, że Origin nie może pomyślnie skomunikować się z OriginClientService.exe.
Przerzucanie recznie folderu Origin jest niebezpeczne i niezalecane. Tego typu aplikacjom mozna zmieniac lokalizacje tylko poprzez ponowną instalacje. Rownie dobrze moglabys recznie przerzucic folder z software twojej karty graficznej z dysku C na D i oczekiwac ze po tym zabiegu bedzie dzialac poprawnie
Odinstaluj Origin w Trudny sposób aby wyczyscic komputer ze wszystkich śladow Origin. Zwykle "odinstaluj" nie zrobi tego a program Cclener ktorym dotad czyszczono rejestry komputera wyladowal na czarnej liscie Micosoftu i nie nalezy go uzywac. To nie usunie gier z twojego konta.
https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin/
Jednak skoro przenosilas folder Origin recznie raczej zalecam odinstalowanie Origin programem Revo - free version który sam wyszuka i wyczyści twój komputer ze wszystkich śladów starej wersji Origin
https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
Natepnie pobierz Origin stąd i raczej nie zmieniaj mu miejsca instalacji z domyslnej na wybraną przez ciebie
http://origin.com/download ( Strona dostosuje sie do polskiego jezyka)
Rozumiem ze nie interesuje cie zachowanie starych zapisow i twojej biblioteki. Idź do dysk C/ Dokumenty > Electronic Arts i sprawdź czy nie został tam folder The Sims4 - jesli tak usuń go recznie do kosza
Czasem odinstalowanie gry odinstaluje tylko gre w Origin games folderze, a drugi folder gry w Dokumentach zostawi.
Po tym zabiegu raczej juz nie bedziesz miala problemów z pobraniem gry.

Nie jestem pracownikiem EA

7 Replies

• @kreatora Cześć! Dziękuję bardzo za pomoc, jeszcze nie próbowałam, ale mam tylko pytanie: w folderze Origin Games mam The Sims 4 i gdy wejde w ten folder jest tam plik o nazwie "_Installer". Mam usunąć cały folder The Sims 4? Kupiłam wiele dodatków i akcesorii do gry, więc zastanawiam się czy przez przypadek jeśli wszystko usunę to czy dodatki z gry przepadną i będę musiała kupować wszystko od nowa.
    Chciałabym zachować save'y, ale najbardziej zależy mi po prostu na tym żeby gra i wszystko co do niej kupiłam działało.

Więc po prostu pytanie jest takie czy mam usunąć cały folder The Sims 4 i czy spowoduje to zniknięcie moich wszystkich dodatków.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@TinnieTinTan

Ty powinnas usuwac folderu Origin games.z Pliki Programow (x86)  do kosza jesli  nie usunie go  sam program Revo albo proces odinsalowywania Origin w Trudny sposób.
    Musisz tak wyczyscic komputer ze sladow tego zepsutego przez ciebie programu Orgin jak to mozliwe za pomoca tego co wyzej,,

Oprocz tego musisz sprawdzic czy drugi folder gry ktory moze znajdowac sie w Dokumenty > folder Electronic Arts > The Sims 4 tam sie zachowal a jesli tam taki bedzie usunac go do kosza!
    W tym fildderze nie jest zainstalowana gra tylko tam przechowuja sie zapisy twoich starych gier i zawartosc biblioteki.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij Moj komputer > kliknij Uzytkownicy > kliknij nazwe twojego komputera albo twoje imie > kliknij Dokumenty ktore znajdziesz na liscie folderów - kliknij folder Electronic Arts > wywal folder The Sims 4 do kosza - jesli tam w ogole jest.

Jesli chcesz zachowac stare sejfy nie wywalaj tego folderu do kosza tylko przenies go myszka (wysuń z folderu Electronic Arts ) na pulpit kompurera  Potem ci napisze jak je odzyslac gdy juz bedzies z mogla właczyc gre 

Nic ci nie przepada po odinstalowaniu gry - wszystko zawsze bedzie czekac na twoim koncie serweru Origin gotowe do pobrania i instalacji.
    To dziala podobnie jak serwery poczty mailowej - nawet jak odinstalujesz swojego Gmaila albo Yahoo, czy wp.pl konto ktore tam masz nie zniknie. Gdy ponownie zainstalujesz ten program na komputerze znow bedziesz mogła sie tam zalogować i odnajdziesz swoja poczte nie tknieta.
    Po ponownym zainstalowaniu Origin zalogujesz sie na swoje konto  klikniesz na okladke gry w biblliotece i wszystko zainstaluje sie ponownie lacznie z dodatkami w nowo powstalym folderze Origin games.

• @kreatora Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi, pomoc i cierpliwość do mnie. 🙂
    A więc tak jak mi pan/pani doradził/doradziła odinstalowywuję Origina w Trudny sposób za pomocą poradnika na stronie help.ea. Jest tam napisane "te kroki wymagają zdecydowanie bardziej zaawansowanej wiedzy o komputerze niż odinstalowanie aplikacji w Panelu sterowania. Błędy przy edytowaniu rejestru systemowego lub usuwaniu plików mogą poważnie uszkodzić system operacyjny.", a jak można zauważyć jeśli chodzi o pliki i komputery to nie jestem zbyt dobra i mało ogarniam.

Udało mi się zamknąć aplikacje Origin całkowicie (Menedżer zadań) i usunęłam pliki Origin z dysku C: z folderu Pliki programów (x86). Usunęłam również OriginThinSetup (czy jak to się nazywało).

Więc zostało mi zrobienie kopii zapasowej rejestru Windows, usunięcie kluczy rejestru Origin i usunięcie plików pamięci podręcznej Origin. Może i to pytanie jest głupie, ale czy muszę to robić jeśli nie widać śladów po Originie w Eksploratorze plików? Nie uszkodzi to mojego systemu operacyjnego?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@TinnieTinTan

Usuniecie jakichkolwiek plikow Origin czy kluczy rejestru czy pamieci podrecznej nie uszkodzi ci systemu o ile nie usuniesz plikow Windowsa.
    Trzeba to bylo zrobic za pomoca tego programu Revo jest 10 razy latwiejszy w obsludze i sam czysci rejestry. Ty go tylko uuchamisz i wybierasz mu program do odinstalowania - reszte robi on sam, gdy ty pijesz herbatkę. Jak Revo skonczy odinstalowywanie programu to cie zawiadomia komunikatem na ekranie,

• @kreatora Pobrałam Revo (freeware) bo wcześniej nie miałam, dlatego próbowałam trudnym sposobem. No więc odpalam Revo i w zakładce deinstalator nie ma nigdzie Origina. Jedyne co tam związane z Originem i Simsami to The Sims 4 i Sims 4 Tray Importer.

Wcześniej jeszcze zanim usunęłam Origina z eksploratora plików wyjęłam folder The Sims 4 na pulpit, żeby może zachować save'y i mody.

Więc czy mam odinstalować The Sims 4 oraz Sims 4 Tray Importer? I czy jeśli nie ma nigdzie w Revo Origina czy znaczy to że został całkowicie usunięty?
  • @kreatora Więc poradziłam sobie jakoś i udało mi się w końcu pobrać Origin z Simsami i wszystkimi dodatkami! Teraz jest tylko problem z save'ami, nie wiem jak mam je przywrócić.

Pobrałam Origin tym razem na dysk D, simsy tak samo. Jak wejdziesz w dysk D to jest tam folder Origin i nowy folder Program Files (x86) w którym jest Origin Games a tam folder The Sims 4. Tam są tylko jakieś inne foldery typu _Installer, game, delta itd. Za to dopiero w dokumentach jest Electronic Arts i gdy tam kliknę folder The Sims 4 to są foldery Mods, Saves i inne. Oczywiście są puste.

Więc teraz jak mam przywrócić save'y? Po prostu wyciąć z folderu The Sims 4 na pulpicie i wkleić tam?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @TinnieTinTan

Usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
    Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,190 PostsLatest Activity: 3 hours ago