Forum Discussion

19 Replies

• KapitanCzarny26's avatar
    KapitanCzarny26
    6 years ago

No dobra spróbuję przekierować te porty z pomocą programu Smart Port Forwarding ale jak to się robi, mogę dostać szczegółową instrukcję?

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Nie używałem ww programu. Może ogarnij instrukcje na YT 🙂?

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Masz tutaj jak zrobić to w systemie 

Open firewall ports in Windows 10
    1. Navigate to Control Panel, System and Security and Windows Firewall.
    2. Select Advanced settings and highlight Inbound Rules in the left pane.
    3. Right click Inbound Rules and select New Rule.
    4. Add the port you need to open and click Next.
    5. Add the protocol (TCP or UDP) and the port number into the next window and click Next.

A w przypadku tym co pisałem wyżej musisz jako administrator zrobić po zalogowaniu się do swojego routera (jego IP w przeglądarce; logowanie się danymi dostępowymi).

KapitanCzarny26
    6 years ago

Zrobiłem to też w przez system, no cóż... Zobaczymy jak będzie, jeśli mnie znowu wyrzuci to dam znać.

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Cały czas masz, że disconnected z serwerami EA? Odblokowałes porty o których pisałem wyżej? Czy podczas grania nie zrywa Ci połączenia z siecią? Internet od jakiego dostawcy? Rozumiem, że sprzęt wpięty po kablu?!

• Nie z EA, tylko Utracono połączenie z sesją. Odblokowałem. Nie zrywa, jak rozmawiam na TS3 to jestem cały czas aktywny i nie wywala z kanału, net od Sileman. Tak wpięty po kablu...

KapitanCzarny26
    6 years ago

Kiedy wreszcie producent naprawi te serwery? Na forach zagranicznych czy naszych aż roi się od wątków z tym problemem... Nie jest to nic ode mnie czy ogólnie od nas, graczy to ich klęknięte serwery! I nie! Nikt nie wmówi nam że to nasza wina / dostawcy internetu! eA nie będzie nami pomiatać! Jeden z gorszych wydawców tego uniwersum!!! Kiedy wy się wreszcie otrząsniecie!? Jak będzie za późno?

Z brakiem szacunku

Ka4cio21

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Kolego od BF4 bywały problem z połączeniem się z serwerami. Po prostu port na routerze może być zablokowany i dlatego masz taki problem. 

• Śmieszny jesteś :-)

Porty odblokowane jak JUŻ PISAŁEM. No a ty dalej swoje. Wina ea. Inne gry chodzą no jak to wytłumaczysz mądralko?

• nanocamper's avatar
    nanocamper
    6 years ago

Witam

Mam ten sam problem co kolega. Dodam iż inne Bf-y działają bez problemu.

Myśle że trzeba poczekac na wynajem serwerów ☹️

PZDR

• nanocamper's avatar
    nanocamper
    6 years ago

Problem ROZWIĄZANY! (u mnie) :P dodałem "bfv.exe" do wyjątków w moim antywirusie "Norton" i O DZIWO nie zrywa połączenia.

Mam nadzieje że jakoś pomogłem 🙂

• xdkoniukxd's avatar
    xdkoniukxd
    6 years ago

Hej u mnie ten sam problem. 5 minut pogram i utracono połączenie z sesja. obojętnie co nie zrobię to i tak to samo. BF1 działa bez zarzutu. Ktos coś jaka\s rada prócz tych które ju\z tu zostały wymienione?

• Robert3632's avatar
    Robert3632
    6 years ago

Jakbyś dobrze poszukał zamiast narzekać na EA to na tym forum jest informacja. Nawet sam ją pisałem że aby takie problemy rozwiązywać w tej kolejności. Pierwsze napraw grę. 2 aktualizacja. 3 windows defender i antywirus systemowy oraz ten dodatkowy jak ktoś ma. To gra bfv dodać do wyjątków w defender a katalog z zapisem gry(najcześciej c/moje dokumenty/bfv a antywirusie dodać do wyjątków. Folder bez ciągłego sprawdzania. To często powoduje problemy z połączeniem oraz zapisywaniem i odczytem ustawień gry. Pozdrawiam 🙂🙂

• Robert3632's avatar
    Robert3632
    6 years ago

XdkonlukXD windows defender i antywirus systemowy oraz jak masz dodatkowy. Grę dodać do wyjątków i folder z grą moje dokumenty bfv. Powinno pomóc.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,117 PostsLatest Activity: 22 hours ago