Forum Discussion

Re: Problem z pobraniem Battlefield V

Witam, jak w temacie, dwa dni temu, chciałem pograć w BF V (ostatnia rozgrywka 19 września 2019r ) lecz gra nie chciała ruszyć z poziomu weryfikowania plików, więc stwierdziłem że pewnie coś się gdzieś źle podziało, usunąłem, no i jak chciałem zainstalować od nowa gra nie reaguje, po naciśnięciu opcji ,, pobierz '' gra nawet nie pokazuje okna z opcją wybrania dysku itp. jedyne co to w lewym dolnym narożniku widnieje ,, Weryfikowanie Plików Gry  '' 0g 0m 0s. nawet jeżeli chce zrobić anuluj, to trwa to w nieskończoność, tak samo jak weryfikacja, nie pomógł również reinstall platformy, z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam 🙂

9 Replies

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Spróbuj przez przeglądarkę zalogowac się do swojego konta i tam wybrać opcję pobierz.

• @Cyrtafix Niestety nie wiele to da, ponieważ są tam tylko dwie opcję, pobierz origin bądź uruchom origin, a jak nie jest zainstalowany, to i tak trzeba go pobrać .
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    6 years ago

Ja bym pokombinował z antywirusem. Ewentualnie usuną BF5 pozostałe pliki i Origin. Oba foldery znajdują sie w moje dokumenty  

• Możesz to zrobić na kilka sposobów. W origin bf5 wyłącz origin w grze oraz zapisywanie w chmurze. (nie pomoże to wróć do tego co było) Możesz także podczas próby ponownej instalacji wyłączyć windows defender i antywirus. Jeżeli to pomoże to po instalacji "grę" oraz folder z twoich dokumentów bf5 trzeba dodać do wyjątków (jak to zrobić mogę napisać później) Sprawdź na wyłączonym. Przed instalacją możesz wyczyścić rejestry po usuniętej grze. Może ccleaner lub coś podobnego? Jak miałeś bf5 to w twoich dokumentach na pewno zostały śmieci po tej grze.USUŃ.  Sprawdź czy w folderze gdzie instalują się tobie gry na origin nie pozostało coś po bf5/v. USUŃ. Możesz także sam decydować gdzie ma się zainstalować bf5/v tzn w samym origin. Prawy górny róg naciskasz origin/ustawienia aplikacji/instalacje i zapisywanie stanów gry/położenie biblioteki gier. Tam możesz sobie sam wytypować gdzie chcesz zainstalować. Propozycja utwórz na dysku folder z grą BFV(najlepiej na dysku SSd jak masz 🙂 Czemu? Chyba nie muszę tłumaczyć. Wtedy w ustawieniach aplikacji dajesz ten dedykowany folder do gry. Jak masz inne gry zainstalowane przez origin na innym folderze to nic się nie stanie. Powinno i tak odczytywać wcześniej zainstalowane gry. A jak nie to zawsze możesz przekierować foldery. Sprawdź to wszystko i napisz czy udało się naprawić problem 🙂🙂

• Mathaus24's avatar
    Mathaus24
    6 years ago

@Robert3632Generalnie znajduję się w takim etapie, że udało mi się odzyskać Battlefield'a na dysku poprzez przywracanie systemu, ale zanim to zrobiłem, usunąłem antywirusa i wyłączyłem windows defender, i nie udało się pobrać, problem leży po stronie samego BF V, ponieważ gdy chce zainstalować jaką kolwiek inną gre z Origin, bez problemu odrazu włącza się instalacja, każe wybrać folder itp. A teraz nie wiem czy ryzykować i ponownie usunąć BF'a z kompa ?

• zapewne pokazuje już nie pamiętam komunikatu że w tym folderze nie mo zna zainstalować gry lub coś podobnego. Moja propozycja jest taka. Stwórz nowy folder z bf5 i zobacz czy origin tobie pozwoli zainstalować tam grę. Jak zacznie się pobieranie to w tym folderze powinno wstępnie utworzyć plik lub folder z grą. Wtedy wstrzymujesz pobieranie i całą grę(tą co udało się tobie odzyskać) przenosisz do folderu gdzie poszła nowa instalka. Proces szybko dobiegnie do końca (może kilka, kilkanaście minut) zamiast pobieranie całej gry i zrobi weryfikację plików plus ewentualnie jakaś aktualizacja bo możesz np nie mieć najnowszych map lub innych dodatków. Tak możesz spróbować. Robiłem takie rzeczy wiele razy z grami na origin. Jeżeli w jednym miejscu nie pozwoli tobie instalować i zrób to w innym i nie koniecznie folder musi być pod nazwą bfv.

• Robert3632's avatar
    Robert3632
    6 years ago

możesz także przed próbą instalacji gry utworzyć folder z grą i w samym origin/ustawienia aplikacji instalacją gry dodać ten folder w aplikacji. Jak proces ruszy to zrób to co pisałem o przeniesieniu gry.

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Czyli jak wybierasz instalacje to coś się włącza czy jak?

• Tak jak pisałem. Kiedy będziesz chciał zainstalować na nowo bf5 to podczas procesu wstępnego zapewne zapyta (chyba) gdzie ma być zainstalowana. Jeżeli nie to będzie się podpierało na tym co podałeś w aplikacji origin. Sprawdź proszę gdzie znajduje się w origin miejsce gdzie aplikacja instaluje twoje gry. Podpowiem. Jak masz otwartą aplikację origin to popatrz na to okienko w górnym lewym rogu. Jest tam ORIGIN,GRY, ZNAJOMI,POKAŻ i POMOC. Ciebie interesuje to pierwsze. Naciskasz na ORIGIN a następnie w nowym oknie USTAWIENIA APLIKACJI. W nowym oknie masz APLIKACJA, DIAGNOSTYKA,INSTALACJE I ZAPISANE GRY, POWIADOMIENIA i WIĘCEJ. Naciskasz na 3.INSTALACJE. W tym oknie masz PRZECHOWYWANIE W CHMURZE. JA MAM aokurat wyłączone ale jak kto woli. Niżej jest NA TWOIM KOMPUTERZE a w nim POŁOŻENIE BIBLIOTEK GIER.Tam masz podane gdzie leży biblioteka gier. Tzn TWOJE GRY z ORIGIN. To możesz w każdej chwili zmienić i nie musisz się martwić że np. poprzednie gry były instalowane na dysku C lub D a teraz zmienisz na wybrany folder np. na E. Program i tak odszuka gry wcześniej zainstalowane. A więc np. (nie wiem gdzie masz swoje gry ale dajmy że na dysku c:\gdzieś tam. Wybierasz inny dysk inną lokalizację na tym dysku. Skoro robiłeś reinstalkę systemu i grę wcieło tzn że masz gry na dysku systemowym C. Moja propozycja. Zawsze gry instaluj na innym dysku/partycji to zaoszczędzi tobie później dużo pobierania z internetu. Wracając do instalacji bf5. Utwórz nowy folder na którymś dysku ( no chyba że masz tylko jeden lub jedną partycję ) NOWY FOLDER np na dysku D. A następnie jakoś go opisz/edytuj np BF5. Jak to zrobisz wróć do origina i tam go wskaż jako Położenie biblioteki gier. Jak to zrobić napisałem wyżej. Po tym możesz ewentualnie uruchomić aplikację origin na nowo i sprawdzić czy zapisało zmiany. Wtedy sprawdź czy możesz na nowo zainstalować grę bf5. Jeżeli proces ruszy to będziesz to widział. Zacznie się pobieranie gry. Poczekaj jakieś 5 minut i daj na wstrzymaj pobieranie. Wtedy sprawdź folder który utworzyłeś np BF5 i czy tam już zapisało jakieś pliki. Jeżeli tak to odszukaj folder gdzie miałeś wcześniej zainstalowany BF5 i to co jest w nim skopiuj do nowego folderu. Jak się zakończy kopiowanie to wróć do aplikacji origin i daj na PONÓW popieranie. Przez jakiś czas jeszcze trochę pobierze i rozpocznie proces instalacji. Jednak to tylko domyślna nazwa procesu bo tak naprawdę grę już masz zainstalowaną i przerzuciłeś wszystkie pliki instalacyjne do nowego dysku/foldera. Po kilku chwilach może minutach zapewne będzie weryfikacja i zapewne aktualizacja gdyż zapewne kilku małych drobiazgów będzie brakowało. To wszystko nie powinno trwać zbyt długo. Może tyle co trwa NAPRAWIANIE GRY. Po tym wszystkim już powinieneś ponownie zagrać w bf5. Jeżeli origin dalej będzie krzyczał że w tym folderze nie można zainstalować gry. Zrób inny na innym dysku i to wszystko co pisałem. Powodzenia. Daj znać jak poszło. W ten sposób zaoszczędzisz dużo czasu na pobieranie na nowo gry bf5 a jest tego pewnie od nowa jakie 60? 70? Giga? 🙂🙂

PS. Może być mały problem jeżeli grę miałeś zainstalowaną na dysku systemowym. I jest to jedyny dysk i partycja na twoim komputerze. Wtedy nie pozostanie nic innego jak usunąć tą grę z plików systemowych zapewne będzie to Ten komputer lub twój komputer/Dysk lokany C/Pliki programów (x68)/ Origin Games. Tam powinna być gra bf5. Zawartość tego pliku trzeba trzeba wyczyścić aby system nie widział gry jako instalki. Dajesz go do nowego folderu i wszystko usuwasz ze starego folderu co związane z bf5. Wtedy robisz to co pisałem wcześniej. Wszystko zależy od tego czy masz więcej niż jedną partycję lub dysk. 

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,142 PostsLatest Activity: 17 hours ago