Forum Discussion
13 Replies
Co według Ciebie znaczy ,,KOMBINACJE,, kupując grę za kupę kasy masz ją jeżeli spełnia wymagania Twój sprzęt WGRAĆ i naparzać Aż Cię wszyscy znienawidzą za brak dla Nich CZASU a nie kombinować czy ODPALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie to zaczyna się robić chore .Forum to powinien być poradnik jak korzystać z jakieś broni, jak zdobyć punkt itd. a nie jak nową grę kupioną legalnie zainstalować chyba że trzeba mieć *
Trzeba łamać grę
jeżeli czujesz się taki urażony to sorry mam czarny ekran ładowania pomóż Panie Idealny
Po dzisiejszej aktualizacji rozumiem, że problem nadal występuje?
Tak kolego
Żadne zmiany w plikach gry nie pomogły. Od listopada próbuję coś z tym zrobić. Dzwoniłem do EA kilka razy i zawsze obiecywano mi wydanie poprawki "w najbliższym czasie" .
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Otrzymujemy raporty od innych graczy o problemie czarnego ekranu po ostatniej aktualizacji - studio bada sprawę. Radzimy jednak od strony klienta gry, wykonanie poniższych kroków:
Wyłącz zapisy w chmurze i zresetuj ustawienia gry
- Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Zmień nazwę folderu Battlefield V w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield V kopia
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield V w Dokumentach oraz sama gra powinna uruchomić się w domyślnych ustawieniach!
Po tych krokach, zastosujcie ponownie obejście przy wyłączonej chmurze!
ODINSTALUJCIE ORIGIN
- Odinstalujcie następnie program Origin (nie spowoduje to usunięcie gry ) > Programy i funkcję
- Pobierzcie najnowszą wersję z naszej strony
- Zainstalujcie Origin z domyślnymi ustawieniami!
- Uruchomcie następnie skrót do aplikacji Origin, jako Administrator! - instrukcja
Sprawdź dokładnie cały wątek, który polecił @MattiuDefo jeśli chodzi o problem z zapisem postępów i ustawień.
Sprawdziłem, spróbowałem ponownie i nic
- FLINSTON19826 years agoRising Novice
Czy jest już jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu, bo staje się to irytujące!!!!!
- @EA_Odix Robilem wszystko dokładnie z twoimi zaleceniami nie ma żadnego postępu 🙁
- @Myrasz ja nawet tego pliku nie mam
- @ToNieFerdziox masz, poszukaj dobrze. Podpowiadam - nie jest w folderze z grą.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar4 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 3 days ago