Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
4 years ago

Re: Battlefield 2042 crash error directx

Hej @UnbalancedZed @ImMajster 

Zauważyliśmy zgłoszenia od innych graczy związanych z tym problemem. Jest on aktualnie analizowany i nasze zespoły pracują nad rozwiązaniem. 

@UnbalancedZed 

Z racji tego, że posiadasz kartę NVidia, sprawdź czy problem będzie się po zainstalowaniu starszego sterownika - link

@ImMajster 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po włączeniu/wyłączeniu Dx12. Plik PROFSAVE_profile, który znajdziesz w Dokumentach -> Battlefield 2042 -> settings, otwórzza pomocą notatnika i zmień wartość GstRender.Dx12Enabled z 0 na 1, lub odwrotnie. 

5 Replies

• Zero poprawy.   

Wywaliłem cały folder Bf'a z moich dokumentów i zacząłem grę "od nowa"  fps są lepsze, zacinek sporo mniej, błąd directx nie występuje aleee za to wywala grę do pulpitu beż żadnego błędu. Dzizas ale gó*no. 

• @ImMajster Ja mam i z błędem i bez .Raz tak raz tak , nic nie pomaga. Sterowniki najnowsze , wszystkie porady przetestowane . Pieniądze wywalone w błoto
  • ImMajster's avatar
    ImMajster
    4 years ago

Najgorsze jest to że beta działała. Może bez stabilnych fps ale chociaż gry nie wywalało,

• @EA_Kuba  U mnie doszedł teraz błąd wyświetlany w prawym górnym rogu.  Nie mogę znaleźć o nim  informacji i pierwszy raz się spotykam z czymś takim.

"Błąd

Nieznany błąd // 2:2600J" 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.611 PostsLatest Activity: 9 hours ago