Forum Discussion

HubertPo's avatar
HubertPo
Seasoned Newcomer
3 months ago

wywala przy umieraniu do pulpitu/crashes to desktop when dying

Witam mam pytanie z takim problemem podczas gry niewazne czy to boty czy normalni gracze nie ma wielkiej roznicy w chwili gdy umieram od kogos nagle scina i wywala gre do pulpitu i znam osobe co ma to samo i nie wiemy jak to naprawic jakby ktos naprawde mogl pomoc bylbym wdzieczny!!!

Hello, I have a question regarding a problem, it doesn't matter if it's bots or normal calls, there is no big difference, when I die from someone, the game suddenly freezes and crashes to the desktop, and I know someone who has the same thing and we don't know how it happened, if someone can help, it would be grateful!!!

4 Replies

• Hej HubertPo​ 

Czy korzystasz z AMD?

Z tego co kojarzę, ten problem powoduje nowa wersja sterowników AMD. Żeby się go pozbyć wykonaj poniższe kroki:

Otwórz AMD Install Manager i wyłącz opcję „Automatycznie aktualizuj oprogramowanie AMD”
    Przejdź na stronę: https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html
    W polu „Wyszukaj lub przeglądaj sterowniki i wsparcie według produktu” znajdź swoją kartę graficzną
    Kliknij Submit
    Kliknij Previous Versions
    Wybierz swój system operacyjny
    Pobierz wersję 25.3.1
    Zainstaluj ją na wersji 25.5.1 (powinna pojawić się informacja o cofnięciu wersji – downgrade)
    NIE wykonuj przywracania (restore).
    Upewnij się, że opcja „Automatycznie aktualizuj oprogramowanie AMD” jest wyłączona.

• HubertPo's avatar
    HubertPo
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

dobra jak tak zrobie a bedzie wiadomo kiedy to zostalo naprawione bo moze przywroce stara werjsie i np inne gierki nie beda dzialac to co wtedy mordzia

• YRU_Pixie's avatar
    YRU_Pixie
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Mordko, miałem ten sam problem. Po przywróceniu aktualizacji do poprzedniej wersji problem ustał. Za to mam nowy. Dzisiaj tj. 12.06.2025 r. wymieniłem swój stary procesor Ryzen 5 2600, na Ryzen 5 5600x. Wszystko zrobiłem według instrukcji, aktualizacja biosu itd. Dla ścisłości (Produkt płyty głównej    AB350M-HDV R3.0), zasilacz to Supremo FM 5 Gold 750 W, karta RX 6600. Mianowicie, wyłącza mi komputer po przegraniu 5 minut, nieważne czy z AI czy z ludźmi 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.625 PostsLatest Activity: 4 hours ago