Forum Discussion

Re: Łączenie kont EA i czas oczekiwania.

@PRZEMEK_MADRO11 

Czy dobrze cię zrozumiałam? Chcesz przenieść grę i jej dodatki z jednego konta (gracza) EA App na drugie (EA App)?  Nie ma takiej możliwości. Można jedynie połączyć dwa konta, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem: https://help.ea.com/pl/help/account/accidental-second-ea-account/

Natomiast, jeżeli chodzi ci o przejście z platformy Origin na EA App to wszystkie zakupione przez ciebie gry (oraz ich dodatki) automatycznie dodane są do twojego konta na Ea App, gdyż nadal jest to samo konto -jedynie zmieniło ono platformę. Chyba, że na EA App założyłeś  drugie konto, wtedy niestety nie zobaczysz na nim żadnych wcześniej zakupionych dodatków, nie da się ich także przenieść z poprzedniego konta (czytaj wyżej).

Jeżeli jednak po zalogowaniu na stare konto w  EA App pobrałeś bezpłatną podstawę gry to od razu ją odinstaluj, gdyż to właśnie jest powodem, bo ta nowa podstawa gry nie widzi starych dodatków.

6 Replies

• Dokładnie chodziło mi o połączenie kont, źle to sformułowałem. Chodzi mi o to, że połączyłem dwa konta ea app i dalej na nowym koncie od godziny nie mam moich dodatków. mogłabyś mi bardziej wytłumaczyć o co chodzi bo nie do końca cię zrozumiałem

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PRZEMEK_MADRO11 

Podałam ci link do artykułu, szkoda, że nie przeczytałeś go. Wtedy twoje pytanie nie byłoby potrzebne 🙂

Nie ma możliwości samodzielnego przeniesienia gier lub nazw gracza na inne konto.

Jeśli zdecydujesz się połączyć swoje konta, musisz się skontaktować na czacie z doradcą EA:

https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/td-p/5877452

Ponieważ nie wszystkie kafelki pomocy (tematy) w podanym wyżej linku mają opcję czatu, najlepiej kliknij na  temat "Potrzebuję pomocy ze względu na włamanie na moje konto", wtedy będziesz mógł skorzystać z czatu i szybko rozwiązać swój problem.

Pozdrawiam.

• @danuta720Dlaczego gdy wciskam "Potrzebuję pomocy ze względu na włamanie na moje konto" to wyskakuje komunikat "Rozwiązania pomocy są aktualnie niedostępne". nie mogę się nawet przez e-mail skontaktować. Chyba, że znowu coś źle przeczytałem ☹️. Nie pisałem tego tu ale mój problem jest taki, że jakieś 2,5 godziny temu połączyłem 2 konta EA i dalej nie mam na nim zawartości która była na starym koncie który połączyłem z tym co teraz używam (nowym)

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PRZEMEK_MADRO11 

Jestem takim samym graczem jak ty, nie mam gotowych odpowiedzi ani rozwiązań, ale spróbuję odnaleźć dla ciebie odpowiednie tematy. 🙂

Jeżeli jeden temat nie działa to dobrze jest próbować  uzyskać pomoc klikając w inne tematy. Tak teraz właśnie zrobiłam i metodą "prób i błędów," kliknęłam w temat "Chcę przenieść postęp w grze na inne konto".

Po drodze przegapiłam temat wyżej "Chcę powiązać dwa konta EA", który dokładnie dotyczy twojego problemu, ale już się poprawiłam i zaznaczyłam ci oba tematy na zdjęciach:

Jak widać na zdjęciach, każdy z tych tematów prowadzi do czatu z doradcą. 🙂

Podaję bezpośredni link do tematów, żebyś się nie zgubił w tym gąszczu pytań i odpowiedzi 😉 : 

https://help.ea.com/pl/help-show-more-intents/?product=the-sims-4

• Dzięki wielkie za te wytłumaczenia i skróty ale u mnie po kliknięciu dalej pojawia się taki błąd jak na obrazku, nie ważne jaki problem kliknę. Spróbuję a więc poczekać do jutra. Jak narazie będę kontaktować się przez e-maila bezpośrednio z poczty i tam dalej będę próbował rozwiązywać sprawę. Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas 🙂.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@PRZEMEK_MADRO11 

Dzięki za odpowiedź. 🙂

Myślę, że to dlatego, że o tej porze czat może już być zamknięty.

Spróbuj jutro w godzinach południowych. Kiedyś doradcy Origin pracowali od godz. 12.00, ale nie wiem, czy to się nie zmieniło, wiec próbuj o różnych porach normalnej pracy (nawet od 9.00).

Ważne:

Nie rozwiążesz tego problemu za pomocą maila, w tym przypadku jedynie opcja czatu może załatwić twoją sprawę.

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,441 PostsLatest Activity: 2 hours ago