Forum Discussion

Kpr_Matt's avatar
Kpr_Matt
Rising Traveler
4 months ago

Problem z wydajnością gier od EA

Dzień dobry,

Ostatnio mam dosyć irytujące problem, mianowicie jak wszystko działało dobrze, to od dwóch tygodni mam problem z battlefieldem 2042 oraz ea fc 25.

Problem battlefielda polega na tym, że podczas uruchomienia gry i "łączeniu z serwerami" wyrzuca mnie do pulpitu.

Z EA FC 25 problem wystepuje podczas gry, gdzie gra bez powodu zaczyna klatkować jakbym grał z 25 fpsami.

Dodam, że z innymi grami nie mam problemu - RDR2, Wiedźmin3, Forza, czy nawet battledfield 6 (beta)

wszystkie te gry dzialaja poprawnie z wysokimi fpsami, mam kartę 4070 i bardziej wymagające gry chodzą z dużą ilością FPSów, co moze byc przyczyna ze akurat bf2042 i eafc przestały dzialac poprawnie? prosze o pomoc, bo juz probowalem wszystkiego.

Dodam, że problemy zaczely sie po aktualizacjach gier.

3 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Jeśli zmiana sterowników nie pomoże, spróbuj usunąć wcześniejsze ustawienia gry i sprawdź ponownie po ich zresetowaniu. 

• Kpr_Matt's avatar
    Kpr_Matt
    Rising Traveler
    4 months ago

Hej,

W zasadzie to próbowałem wszystkiego, jest sporo tematów z tym związanych szczególnie z BF2042.

Dziwna sprawa, problem musi leżeć gdzieś po stronie aplikacji EA, tak myśle...

czyściłem ciasteczka, instalowałem poprzednie sterowniki nvidii, cofnąłem update windowsa - nic nie pomogło.

Strasznie denerwujący temat, bo w innych grach nie ma totalnie żadnego problemu, nigdy czegoś takiego nie widziałem, a co ciekawe z gier EA działa np normalnie BF6 w becie.

W jednej chwili BF2042 przestał się załączać, a ea fc zaczęło mieć problemy z FPS.

Zrobiłem:

Przeinstalowałem gry

Wróciłem do starych sterowników

Wróciłem do poprzedniego update windowsa

sprawdziłem w cmd czy jest problem z plikami windowsa

sprawdzilem spójność plików gier

przeinstalowałem EA APP

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły, to chętnie wysłucham bo mnie to już przerosło.

Pozdrawiam

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 33 minutes ago
1,609 Posts