Forum Discussion

Matzhi's avatar
Matzhi
Seasoned Rookie
2 months ago

Problem z wydajnością gier od EA

Dzień dobry,

Ostatnio mam dosyć irytujące problem, mianowicie jak wszystko działało dobrze, to od dwóch tygodni mam problem z battlefieldem 2042 oraz ea fc 25.

Problem battlefielda polega na tym, że podczas uruchomienia gry i "łączeniu z serwerami" wyrzuca mnie do pulpitu.

Z EA FC 25 problem wystepuje podczas gry, gdzie gra bez powodu zaczyna klatkować jakbym grał z 25 fpsami.

Dodam, że z innymi grami nie mam problemu - RDR2, Wiedźmin3, Forza, czy nawet battledfield 6 (beta)

wszystkie te gry dzialaja poprawnie z wysokimi fpsami, mam kartę 4070 i bardziej wymagające gry chodzą z dużą ilością FPSów, co moze byc przyczyna ze akurat bf2042 i eafc przestały dzialac poprawnie? prosze o pomoc, bo juz probowalem wszystkiego.

Dodam, że problemy zaczely sie po aktualizacjach gier.

3 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    25 days ago

Jeśli zmiana sterowników nie pomoże, spróbuj usunąć wcześniejsze ustawienia gry i sprawdź ponownie po ich zresetowaniu. 

• Matzhi's avatar
    Matzhi
    Seasoned Rookie
    25 days ago

Hej,

W zasadzie to próbowałem wszystkiego, jest sporo tematów z tym związanych szczególnie z BF2042.

Dziwna sprawa, problem musi leżeć gdzieś po stronie aplikacji EA, tak myśle...

czyściłem ciasteczka, instalowałem poprzednie sterowniki nvidii, cofnąłem update windowsa - nic nie pomogło.

Strasznie denerwujący temat, bo w innych grach nie ma totalnie żadnego problemu, nigdy czegoś takiego nie widziałem, a co ciekawe z gier EA działa np normalnie BF6 w becie.

W jednej chwili BF2042 przestał się załączać, a ea fc zaczęło mieć problemy z FPS.

Zrobiłem:

Przeinstalowałem gry

Wróciłem do starych sterowników

Wróciłem do poprzedniego update windowsa

sprawdziłem w cmd czy jest problem z plikami windowsa

sprawdzilem spójność plików gier

przeinstalowałem EA APP

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły, to chętnie wysłucham bo mnie to już przerosło.

Pozdrawiam

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,481 PostsLatest Activity: 6 minutes ago