Forum Discussion

Re: EA SPORTS FC™ 24 - niedoskonałości rozgrywki i potrzebne poprawki

Kolejne błędy

- Próbuję biec w konkretnym kierunku i nie mogę, bo jakby mnie coś ściągało w innym kierunku

- AI w tej grze jest tak [edytowane przez EA_Kuba], że szkoda gadać. Piłkarze, gdy ich nie kontrolujemy albo nic nie robią, albo robią takie dziwne akcje, że zanim przełączysz się na tego zawodnika, który wybiega gdzieś, gdzie nie powinien twój przeciwnik wykorzystuje wolną przestrzeń i jest po zawodach

- Ktoś testował dośrodkowania w tej grze, mam na myśli zachowanie obrońców. To już nie pierwszy raz, kiedy przeciwnik dośrodkowuje piłkę, jest blisko piłkarza przeciwnika i przed przyjęciem piłki przez przeciwnika jakaś siła odsuwa mnie od sytuacji, nie wiem DLC trzeba jakieś dokupić, żeby to odpowiednio działało?

- Chwalenie się dodatkowymi animacjami w obronie, gdzie możesz się [edytowane przez EA_Kuba] a i tak nie odbierzesz piłki, bo się nie da, przepychanek jest tutaj tyle ile w poprzednich częściach. Gra totalnie cię nie nagradza za to, że dobrze przewidujesz sytuacje, bo po co

- Nie wiem dlaczego do tej pory nie można ustawić swoich piłkarzy w konkretnych sytuacjach  np. stałe fragmenty gry. Mam rzut autu z lewej strony boiska i oczywiście lewy obrońca wykonuje stały fragment, moi najbliżsi piłkarze? napastnik, pomocnik i prawy obrońca, tak PO z lewej strony, logiczne w ciul

- Pierdoła, ale jednak, w przerwie meczu jak "trener" robi analizę na tablicy, to jest 12 na 11

[edytowane przez EA_Kuba]

5 Replies

• Widzę, że mocno ta produkcja podniosła Ci ciśnienie. Piszesz dokładnie o tym samym co ja kilka dni wcześniej. Niestety producent ma w nosie Twoją i moją frustrację. Pozostaje się tylko dostosować lub przestać grać. Jeżeli nie masz zawodników wpasowanych w metę gry jak griezzman, salah itp to po prostu gra się gorzej. Jest to nudne bo wszyscy praktycznie grają tymi samymi kartami. Co drugi mecz to jest son, rashford, salah, grizzman, varane, vvd, blanc, militao itd. Zdobywanie bramek także jak piszesz. Albo finezja zza pola karnego wcześniej wymienionymi napastnikami lub raid prawą lub lewą stroną, podanie w pole karne jakiś zwód lub nie i oddanie strzału. Jest to już do bólu nudne. Mam nadzieje, że coś zostanie poprawione w tej kwestii.   

• Dejf94's avatar
    Dejf94
    2 years ago

Chciałem zgłosić błąd, połączyłem się z chatem, to pracownik mi napisał, że nawet 1% graczy nie ma takiego problemu i żebym nie narzekał, po czym rozłączył mi chat. Zgłosiłem sprawę, ale do tej pory cisza ze strony EA 🙂

90% bramek jakie tracę, to wylewy, finezyjny strzał, kick off glitch (JA JESTEM ŚWIADOMY, ŻE GOŚĆ MOŻE TO ZROBIĆ, ALE ZANIM ZMIENIĘ NA OBROŃCĘ, TO BĘDZIE III WOJNA ŚWIATOWA) i dodatkowo ofc passback

Ja nie jestem typem co robi 20:0, żeby była jasność, ale ilość błędów i ilość działających schematów powoduje, że logiczniej wygląda animacja w FMie na boisku niż w EA FC24.

Nie mam zamiaru się dostosowywać, bo to gra powinna działać poprawnie, a na razie przegrywam z graczami, którzy mieliby problem z obsługą kasy samoobsługowej w lidlu. Nie ważne jak byleby wygrać i zeszmacić się, korzystając ze schematów, na które gra pozwala.

Moim marzeniem jest posadzenie jednego z twórców gry przed ekranem mojego PC/konsoli w sobotni wieczór, żeby rozegrał kilka spotkań w weekendową, bo mam wrażenie jakby nikt tego nigdy nie testował.

I na przypomnienie, to jest gra ogrywana na turniejach, gdzie nagrodą są pieniądze i jakby takie wylewy się zdarzały podczas oficjalnego turnieju to nie wiem co bym zrobił.

Wypuszczają coś co wymaga 17 aktualizacji :D żenada

• @Dejf94 Masz rację ta gra jest [edytowane przez EA_Kuba]. Jestem rocznik 85, gram regularnie od Fify 98... Ale takiej losowości zagrań to nigdy nie było. Sorry wróć, od 3 lat to jest tragedia, i aż sam dziwię się sobie że kupiłem FC 24, wiedząc, że poprzednie części nie miały nic wspólnego z graniem w piłkę. Przestałem grać online ok Fify 18 jak grając w sezony piłkarze albo biegali tak jak powinni, albo mieli wór ziemniaków na plecach i w ogóle zapomnieli na jakich pozycjach grali. W tej serii jak i dwóch poprzednich jest jeszcze gorzej. Postanowiłem grać dla przyjemności tylko offline w karierę, i co? Na poziomie klasa światowa kończę każdy mecz mniej więc wynikiem 13:2, jak zwiększę poziom legendarny lub ulimate to są wyniki 8:4 lub 9:5. Nie da się bronić i statystyki zawodników nic nie znaczą. Wielokrotnie wystawiałem w jednym meczu gorsza jedenastkę (wygrałem wysoko mecz), żeby w następnym meczu wystawić lepszy skład, który był wypoczęty i grali jakby mieli uwiązane kamieni przy szyi. Ta gra jest jak NFS, masz najszybsze auto i nie zwalniasz, po drodze rywale mają wypadek ale i tak cię dogonią...

• robertus31's avatar
    robertus31
    Rising Rookie
    2 years ago

To ja jeszcze od siebie dorzucę kolejny punkt ale także pytanie. Mianowicie chodzi o błąd czy to w menu czy to np. podczas robienia sbc albo w zarządzaniu składem, konkretnie zawieszająca się gra i nic się nie da zrobić. Jedynie restart gry pomaga. a jeszcze wspomnę o zawieszającym się sklepie. Mówię tu o wersji na PS5. Najbardziej frustruje to, że robiąc sbc jak gra się zawiesi trzeba je robić od nowa. I teraz pytanie czy jest to faktycznie wada tego gniota czy wina niestety konsoli?

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    2 years ago
    @robertus31 To niestety wina gry. Ja na pc mam to samo. Nie zawsze to występuje ale co jakiś czas. To wygląda tak jakby jedno okno nakładało się na drugie i wtedy działa tylko przesuwanie belek na górze. Nic więcej.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,661 PostsLatest Activity: 2 days ago