Forum Discussion

Re: Problem ze stabilnością/spadkiem fps przy stałych fragmentach gry

Ea fc 24 zacina mi sie w czasami w lobby i strasznie zacina mi sie podczas grania/ meczu a gdy jest jakis staly fragment to juz jest masakra po wykonaniu ruchu drazkiem np w lewo czekam kilka sekund az tuch sie wykona i i tak nie zawsze sie wykonuje.Robilem reinstal gry i nie pomoglo ustawienia tez zmienialem a stalo sie to w sobote od zmiany rozdzieloczsci na gorsza i pozniej znow na ta sama 

15 Replies

• Problem ze stabilnością gry w trakcie rzutów rożnych, karnych oraz wolnych. jakieś 3/4 sekundy po wykonaniu stałego fragmentu gry, są bardzo duże lagi a później wszystko wraca do "normy" 
    i5-9600k 16gb ramu 2666 gtx 1660 dysk m2

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @korsko1 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Na jakiej platformie pojawia się opisany przez Ciebie prolem? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Awix1235 @kubek97 

Połączyłem Wasze wątki z racji tego, że zdają się opisywać ten sam problem. 

@kubek97 

Powiedz nam proszę na jakiej platformie grasz. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @korsko1 

Czy możesz proszę doprecyzować swoją odpowiedź 🙂 ? 

• @EA_Kuba ja mam taki problem na PC, prawdopodobnie kolega też, ale widziałem też zgłoszenia ludzi z PS5. Na początku gdy gra wystartowała nie były widoczne takie problemy, jednak od ponad tygodnia to ja w ogóle w to nie gram ze względu że przez te wszystkie potężne lagi przy stałych fragmentach, czy mikrolagi w trakcie rozgrywki no to niestety ale ten produkt jest niegrywalny. 

Dodatkowo utworzyłem temat w którym opisałem dokładniej problem, podałem specyfikację sprzętu, dodałem nagranie video do tego a nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, gdzie tematy z niepełnymi informacjami otrzymują feedback od supportu..... https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Problem-ze-stabilnoscia-spadkiem-fps/m-p/13060992#M3733

• Dosłownie mam ten sam problem gra przez tydzień świetnie śmigała wczoraj jak zacząłem grać same lagi podczas stałych fragmentów gry lub podczas wykonywania cieszynek próbowałem różnych ustawień ale żadne nie działają niestety, mam nadzieje że uda się na to coś zaradzić. Bo nie ukrywam przyjemnie się grało oprócz tego błędu.  

• Gram na pc przez aplikacje ea wczesniej zmienilem rozdzielczosc na gorsza i na chwile pomoglo lecz znow gra mi sie zacina nawet na najgorszych ustawieniach rozdzielczosci

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

Kilku osobom uczestniczącym w innym wątku, pomogły zmiany ustawień gry, według wskazówek @Leone1920. Zajrzyjcie do jego wpisu w części ==EDYCJA KOMENTARZA===

• tommyeee's avatar
    tommyeee
    2 years ago

To rozwiązanie zadziałało na jeden dzień. Gra chodziła płynnie na najwyższych ustawieniach grafiki. Na następny dzień po włączeniu gry wróciło do lagowania pomimo, że nic nie zmieniałem w ustawieniach. Dałem napraw grę w aplikacji EA i znowu zaczęło chodzić płynnie na najwyższych ustawieniach. Ate tylko przez jeden dzień. Później znów lagi. Komputer i7 12 generacji. RTX 3050. 16 GB ramu. Dysk SSD. Nawet przy zmianie na najniższe ustawienia graficzne ta gra się zacina przy animacjach i przerywnikach meczu i zaraz po wznowieniu meczu.

• @EA_Kuba Gram na pc przez aplikacje ea wczesniej zmienilem rozdzielczosc na gorsza i na chwile pomoglo lecz znow gra mi sie zacina nawet na najgorszych ustawieniach rozdzielczosci
  • @EA_Kuba @EA_Kalina To jeszcze raz ponawiam pytanie bo nikt mi wcześniej nie odpowiedział w innym wątku. Czy wiadomo kiedy pojawi się łatka która naprawia stabilność gry na PC. Zacięcia grafiki przy animacjach stałych fragmentów gry i zaraz po takim przerywniku sprawia że w tą edycje nie da się grać. Jest miesiąc po premierze gry i dalej nic się nie poprawiło.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,657 PostsLatest Activity: 5 days ago