Forum Discussion

Kacper12345612's avatar
Kacper12345612
Rising Novice
25 days ago
Solved

Alex legends Direct12

Witam mam problem z grą Alex legends po dzisiejszej aktualizacji 25 marca 2025 gdzy chciałem wejść do gry wyszkoczyl blad z Direct12 że muszę mieć wysza a grałem na direct11 moja karta graficzna NVIDIA GeForce 840M da się to naprawić jakoś czy muszę kupić nową kartę graficzną 

• Hej Kacper12345612 

Twoja karta graficzna NVIDIA GeForce 840M jest mniej wydajna niż podana w wymaganiach minimalnych NVIDIA GTX 950. Zwróć też uwagę, że wymagana jest wersja Feature Level 12_0.

MINIMALNE WYMAGANIA SPRZĘTOWE APEX LEGENDS

DirectX 12

SYSTEM OPERACYJNY64-bitowy Windows 10

PROCESORIntel Core i3-6300 3,8 GHz / AMD FX-4350 4,2 GHz Quad-Core

PAMIĘĆ RAM6 GB

KARTA GRAFICZNANVIDIA GTX 950 / AMD Radeon HD 7790 (wymagana wersja Feature Level 12_0)

PAMIĘĆ RAM KARTY GRAFICZNEJ2 GB

MIEJSCE NA DYSKUCo najmniej 75 GB

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    24 days ago

Hej Kacper12345612 

Twoja karta graficzna NVIDIA GeForce 840M jest mniej wydajna niż podana w wymaganiach minimalnych NVIDIA GTX 950. Zwróć też uwagę, że wymagana jest wersja Feature Level 12_0.

MINIMALNE WYMAGANIA SPRZĘTOWE APEX LEGENDS

DirectX 12

SYSTEM OPERACYJNY64-bitowy Windows 10

PROCESORIntel Core i3-6300 3,8 GHz / AMD FX-4350 4,2 GHz Quad-Core

PAMIĘĆ RAM6 GB

KARTA GRAFICZNANVIDIA GTX 950 / AMD Radeon HD 7790 (wymagana wersja Feature Level 12_0)

PAMIĘĆ RAM KARTY GRAFICZNEJ2 GB

MIEJSCE NA DYSKUCo najmniej 75 GB

• Kacper12345612's avatar
    Kacper12345612
    Rising Novice
    24 days ago

Rozumiem a dało by się jakoś na moim koncie zrobić coś żebym mugl grać czy nie ma takiej opcji 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    23 days ago

Nie ma możliwości zmodyfikowania konta w taki sposób, aby obniżyć wymagania gry. Możesz natomiast zalogować swoje konto na innym komputerze, który spełnia wymagania minimalne i kontynuować swój postęp w grze.

Kacper12345612
    Rising Novice
    23 days ago

A to czemu nie moge grac jak pokazuje mi na komputerze ze mam wersie direct12 ?? a do apexa własnie takiego potrzeba 

Kacper12345612
    Rising Novice
    23 days ago

A dało by się jakoś inaczej to zrobić żeby gra poszła czy nic się nie da i trzeba kupić kartę graficzną nowa ??

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    19 days ago

Kliknij niebieski odsyłacz z napisem czysty rozruch, aby zobaczyć pełną instrukcję. Proszę dodatkowo podeślij zrzut ekranu z komunikatem błędu a wszelkie pytania zadawać możesz w tym wątku beż konieczności zakładania nowych tematów. 

Jeśli otrzymujesz komunikat"[DX12] DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED..." możliwe obejścia obejmują:

• w Ustawieniach wideo dostępnych w menu gry,  ustawienie Texture Streaming Budget na „Brak”
    • Włączenie trybu debugowania w Panelu sterowania Nvidia
    • Wyłączenie lub ograniczenie dynamicznego podkręcania lub „boost” dla procesora
    • Przywrócenie sterownika GeForce Game Ready Driver do wersji 561.09

Jeśli pojawia się inny komunikat, może on informować o tym, że Twoja karta Nvidia 820M nie obsługuje Feature Level 12_0. W najnowszej aktualizacji pojawiły się zmiany:

W tej aktualizacji usunięta zostaje obsługa DirectX 11. Przedyskutowaliśmy tę decyzję i porównaliśmy, jak DX11 wypada względem DX12 dla wszystkich graczy. DX11 opublikowano w 2009 roku, w związku z czym jego możliwości są znacznie mniejsze od tych, które oferują DX12 i konsole, w tym te poprzedniej generacji. Dalsza obsługa DX11 wymaga utrzymania dwóch wersji silnika renderującego: jednej wyłącznie dla DX11 oraz drugiej dla pozostałych platform. Mimo że dalsza obsługa DX11 pozwoliłaby na grę posiadaczom starszych kart graficznych, spowolniłaby ona rozwój naszego silnika renderującego, a co za tym idzie zmniejszyła liczbę wprowadzanych przez nas usprawnień wydajności oraz grafiki. 

DirectX 12 obsługiwany jest przez takie karty graficzne, jak AMD Radeon HD 7790 i NVIDIA GTX 960 oraz nowsze. Podczas sezonów 23. i 24. ok. 1 na 1000 graczy korzystało ze starszych niż wymienione powyżej kart graficznych. Zamiast więc się rozdrabniać, postanowiliśmy się skupić na rozwoju silnika, na czym skorzysta 99,9% graczy.

Żródło.

Kacper12345612
    Rising Novice
    19 days ago

wyskakuje mi własnie ze moja karta nie obsługuje Feature Level 12_0  czy jakos tak nie wysle zdjecia bo juz nie mam gry bo po co jak nie moge grac i natego własnie szukam sposobu czy sie da jakos zebym mugl wrucic do apexa pomozecie jakosc

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    17 days ago
    Kacper12345612 wrote:

wyskakuje mi własnie ze moja karta nie obsługuje Feature Level 12_0 

Zmiana ta została celowo wprowadzona poprzez ostatnią aktualizację, a zatem nie będziemy w stanie pomóc Ci uruchomić gry dodatkowymi zaleceniami. Twoja karta graficzna nie spełnia wymagań gry.

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,422 PostsLatest Activity: 23 hours ago