Forum Discussion

eluwasiema's avatar
7 years ago

Bad_module_info oraz scinki myszy.

Witam, ostatnio zainstalowalem sobie Apex Legends, gra przyjemna wszystko super ale mam 3 problemy. Po pierwsze ciagle wywalajacy bad_module_info po ktorym gra po prostu przestaje dzialac. Probowalem wylaczyc optymalizacje pelnego ekranu (czy jak to tam po Polsku sie nazywa), oraz wlaczac jako administrator. Dodam, ze blad ten wystepowal u mnie wczesniej w innych produkcjach EA. Moj drugi problem to zacinajaca sie myszka, jest to pewnie wina 100% zuzycia procesora, wiec najpierw wolalbym zalatwic moj pierwszy problem. Dorzucam takze dxdiag.

9 Replies

• Witam, ostatnio zainstalowalem sobie Apex Legends, gra przyjemna wszystko super ale mam 3 problemy. Po pierwsze ciagle wywalajacy bad_module_info po ktorym gra po prostu przestaje dzialac. Probowalem wylaczyc optymalizacje pelnego ekranu (czy jak to tam po Polsku sie nazywa), oraz wlaczac jako administrator. Dodam, ze blad ten wystepowal u mnie wczesniej w innych produkcjach EA. Moj drugi problem to zacinajaca sie myszka, jest to pewnie wina 100% zuzycia procesora, wiec najpierw wolalbym zalatwic moj pierwszy problem. Dorzucam takze dxdiag.

• eluwasiema's avatar
    eluwasiema
    7 years ago
    Do tego gra czesto po prostu zatrzymuje u mnie wszystkie postacie, sa dalej w ruchu, gra dalej dziala, ale po chwili mnie wyrzuca z powodu braku polaczenia z serwerami ea, mimo tego, ze caly czas rozmawiam na discordzie i wiem, ze nie wyrzuca mi internetu.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    7 years ago

@eluwasiema 
    Na moje masz za malo miejsca na dysku. Do ścinania myszki ma to sie nijak ale do przestajacej dzialac gry i owszem. Teoretycznie na C dysku nasz prawie 10 GB ale sie zaladują temporary files to tam praktycznie bedzie zero miejsca. Moze czysc dysk regularnie z tych plikow?

• eluwasiema's avatar
    eluwasiema
    7 years ago

Jedyne co w nim znalazłem to ludzi wyzywających EA (czy zasłużenie czy nie, nie komentuje), ponieważ nie rozwiązano jeszcze tego problemu. Nienawidzę takiego odsyłania, wystarczy skopiować jedną wiadomość, bo czasem naprawdę trudno znaleźć w stosie obelg.

@MattiuDefo 

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    7 years ago

@eluwasiema 

Kroki o których wspomniałem znajdziesz na 6 stronie 52 wpis od @EA_Odix, jeżeli nic nie pomoże będzie trzeba czekać na aktualizację.

Jeden temat wystarczy nie zakładaj kolejnych.

• Jeśli masz myszkę razer to ona może być powodem, dużo osób tak ma, niektórym osobom pomogło wpisać +m_rawinput 1 w ustawieniach uruchamiania Apex Legends. Komenda ta sprawia że input myszki jest 1:1 taki jak coś robisz, a gra nie interferuje z tym

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,409 PostsLatest Activity: 16 hours ago