Blokada konta
Cześć społeczności EA i moderacji,
Chciałbym poruszyć kwestię długości banów w Apex Legends oraz innych grach i zadać kilka pytań dotyczących zasad ich przyznawania. Ostatnio otrzymałem permanentnego bana(rok temu) za użycie wyrażenia "russian dogs". Chciałbym opisać kontekst tej sytuacji i zapytać, czy taka kara nie jest zbyt surowa w odniesieniu do zaistniałych okoliczności.
Podczas jednej z moich gier, przeciwnicy aktywnie trollowali i obrażali mnie, co wywołało moją emocjonalną reakcję. W efekcie napisałem "russian dogs" w czacie gry. Zdaję sobie sprawę, że była to nieodpowiednia reakcja i nie powinienem się tak zachować. Mimo to, uważam, że permanentny ban jest zbyt drastyczny jak na tę sytuację.
Chciałbym zapytać:
- Jakie są dokładne kryteria przyznawania perm banów za obraźliwe wypowiedzi w Apex Legends?
- Czy istnieje możliwość zmniejszenia kary w przypadkach, gdy gracz wyrazi skruchę i zrozumie swój błąd?
- Czy moderacja bierze pod uwagę kontekst i zachowanie innych graczy w trakcie rozgrywki przy podejmowaniu decyzji o banach?
- Jakie są kroki, które mogę podjąć, aby odwołać się od tej decyzji i ewentualnie otrzymać łagodniejszą karę?
Zależy mi na tym, aby społeczność była świadoma konsekwencji swoich działań, ale również na sprawiedliwym traktowaniu wszystkich graczy. Liczę na konstruktywną odpowiedź i zrozumienie w tej sprawie.